Asus Tuf FX505GE-BQ134, notebook cu i7-8750H Coffee Lake şi GTX 1050

Dacă aveţi un buget restrâns, dar vă doriţi un laptop performant atunci modelul de faţă – Asus Tuf FX505GE-BQ134 ar fi recomandarea mea. Vine echipat cu procesor i7 six core şi cip grafic GTX 1050 Ti aşa încât tote sarcinile să ruleze „fin”.

Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care e realizat din materiale de calitate, iar rezistenţa e certificată în funcţie de standarde militare.


Păreri pro şi contra

Laptopul Asus TUF FX505GE-BQ134 e un laptop care vine cu procesor i7-8750H care are 6 nuclee şi cip grafic Intel HD. În jocuri e utilizat cipul grafic de la Nvidia, adică GTX 1050 Ti, iar în aceste condiţii o să vedeţi un consum mai mare de curent. Dacă vreţi ceva cu grafică mai puternică atunci există şi un model cu GTX 1060.
Imaginea va fi una clară întrucât vorbim despre un ecran de 15,6 inci cu panel UPS şi rezoluţie Full HD. Pentru ca lumina să nu se reflecte acest model are strat anti-glare, adică anti-orbire.
Memoria RAM a acestui model e una de 8GB, dar se pot instala până la 32GB la frecvenţa de 2666 Mhz. În opinia mea, nu e nevoie de co cantitate mai mare de 16GB.
Pentru ca jocurile şi alte aplicaţii solicitante să ruleze fluent acest model are stocare pe SSD, fiind vorba despre o unitate cu capacitate de 256 de giga.
Din păcate nu are unitate optică, dar acest lucru nu e unul rău deoarece sistemul de operare se poate instala şi de pe un stick USB, laptopul de faţă având 3 porturi USB.
Alte porturi care te-ar interesa ar fi HDMI 2.0, LAN Gigabit, wireless ac şi bluetooth 5.0.

Recomand acest model deoarece nu doar că vine cu o multitudine de facilităţi utile, dar are componente de generaţie nouă care vă vor ajuta să vă faceţi treaba mai repede ori să vă jucaţi fără lag.
O să vedeţi că şi navigatul pe net va fi mai fluent pe un astfel de laptop. Dacă folosiţi Chrome atunci s-ar putea să trebuiască să dezactivaţi opţiunea „Use hardware acceleration when available” pentru ca clipurile de pe Youtube să fie fluente.

Te-ar mai putea interesa