Asus Tuf FX505GE-BQ127, laptop cu i7, SSD şi GTX 1050 Ti

Anul 2019 ne întâmpină cu o mulţime de laptopuri din seria TUF, iar un astfel de model e Asus Tuf FX505GE-BQ127. Procesorul e un i7 six core, şi în jocuri e ajutat de o placă video GTX 1050 Ti. Acest model e conceput special pentru jocuri, dar poate fi utilizat pe post de desktop replacement ori de laptop util la sarcini solicitante (editări foto sau video).

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care se prezintă bine din punct de vedere al caracteristicilor şi care are componente de generaţie nouă. Din poză poate că nu se vedere, dar acest model are culoare gun metal. Există şi un model de culoare neagră cu aceleaşi specificaţii şi preţ.


Păreri pro şi contra

Placa video cu memorie dedicată din acest model e un GTX 1050 Titanium cu 4GB memorie RAM, iar dacă vreţi ceva mai puternic atunci există acest model cu gtx 1060.
Modelul Asus TUF FX505GE-BQ127 e unul apărut pe piaţă la început de 2019, iar din această cauză vine echipat cu procesor i7-8750H care are 6 nuclee. Acest procesor vine să înlocuiască pe i7-7700HQ care era folosit în laptopurile de gaming ale anilor trecuţi.
Ecranul e unul foarte clar pentru că are panel IPS, iar rezoluţia ecranului e una 1920×1080 pixeli. În acest fel nu o să rataţi niciun detaliu. Iar, dacă vreţi să vizionaţi filme 4K fără pierderi atunci puteţi conecta un ecran extern deoarece laptopul are HDMI 2.0.
Fiind un laptop de 15,6 inci putem spune că are o portabilitate excelentă. Greutatea sa e de 2,2kg, iar bateria e una care ţine circa 4 ore… în funcţie de ce faceţi pe laptop.
Faţă de laptopuri de gaming mai ieftine ori de la alte branduri acesta are răcire cu două ventilatoare şi o carcasă foarte rezistentă deoarece acesta e certificată militar.

Dacă vă doriţi un laptop pentru acasă (pe post de desktop replacement) ori un laptop pentru jocuri atunci acest model ar fi recomandarea mea. Pe piaţă există şi alte variante, dar aceasta e optimă din perspectiva preţului şi a construcţiei.

Lasă un comentariu