Asus TUF FX505GE-BQ124, model de gaming cu i7 Coffee Lake

Pe piaţă există mai multe variante de laptopuri când vine vorba de laptopuri de jocuri, dar acest Asus TUF FX505GE-BQ124 se evidenţiază printr-un excelent raport calitate/preţ.

Modelul faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care se prezintă bine din toate punctele de vedere. Din poza de alături se poate vedea că acest model e unul care arată destul de bine, iar despre tastatură trebuie ştiut că e una iluminată.


Păreri pro şi contra

Dacă vă interesează un laptop cu procesor i7 six core model i7-8750H atunci acest Asus TUF FX505GE-BQ124 ar fi recomandarea mea. Acest procesor e cu vreo 25 procente mai rapid decât un i7-7700HQ şi de aceea ar trebui să alegeţi modelul de faţă.
În jocuri e ajutat de memoria RAM 8GB şi placa video GTX 1050 Ti cu 4GB memorie RAM. Acest notebook mai are şi cip grafic integrat în procesor, fiind vorba despre un Intel UHD. Dacă vreţi ceva mai performant cu GTX 1060 atunci acesta ar fi o variantă.
Unitatea optică nu e prezentă pe acest laptop, acest lucru fiind un avantaj deoarece face ca laptopul să aibă o greutate redusă. Acest model are doar 2,2 kg… ceea ce e foarte puţin pentru un laptop de jocuri.
La capitolul conectivitate stă excelent întrucât are 3 porturi USB, Gigabit LAN, wireless ac, bluetooth şi altele.
Ecranul e superb având ramă subţire, rezoluţie FHD şi panel IPS. Pentru ca lumina să nu se reflecte are strat anti-glare.
Răcirea e una foarte bună deoarece vorbim despre Dual Cooling Fans, adică are două ventilatoare. Alţi producători au modele cu un singur ventilator, acelea încălzindu-se destul de tare.

Dacă vreţi un notebook PC care să poată fi utilizat pe post de desktop replacement atunci modelul de faţă ar fi recomandarea mea.
Nu are sistem de operare preinstalat, iar din această cauză vă recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB 3.0.
Ar mai trebui menţionat faptul că acest model respectă standarde militare de calitate şi rigiditate şi din această cauză o să fie foarte fiabil.