Asus TUF FX505GD-BQ126, laptop cu tastatură iluminată

Laptopul Asus TUF FX505GD-BQ126 face parte din seria TUF (The Ultimate Force) care tinde să înlocuiască pe cea ROG de la același brand. Nu aș putea spune care e mai bună, pentru că e vorba de diferențe de generație și construcție. Evident, în place mai mult acesta pentru a scăzut dimensiunile sale fără a afecta performanțele. Cele cu ecran de 17 inci costă ceva mai mult, însă diferența nu e mare ca și experiență de folosire.

Chiar dacă are un ecran NanoEdge cu margini subțiri, tastatura numerică e prezentă și va fi apreciată de cei care lucrează cu numele. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

E foarte important să vă uitați la procesor când vreți să vă jucați jocuri, dar în cazul laptopurilor nu e chiar ca și la desktopuri deoarece configurațiile sunt echilibrate. Adică nu veți vedea plăci video prea performante alături de un procesor inferior. Noile componente și aici mă refer în special la procesoare, sunt mult mia performante pentru că oferă o arhitectură nouă mult mai eficientă.

Placa video de pe acesta e varianta non Ti care e inferioară celei de tip Ti, însă e mult superioară celei cu memorie video 2GB.

Păreri pro și contra

Sistemul audio de pe acesta e unul 7.1 cu efect surround, dar voi puteți alege și căști de gaming pentru jocurile competitive. Ecranul său e unul dintre cele mai bune IPS de pe piață însă dacă vreți un refresh mai mare, ar trebuie să vă uitați la configurații mai puternice. Tastatura e un punct forte al laptopului pentru că puteți alege una din numeroasele culori disponibile sau deloc, în caz că-l folosiți ziua. Chiar dacă are dimensiuni reduse, nu e vorba de un laptop ultraportabil și trebuie apreciat pentru sistemul de răcire avansat cu două coolere și numeroase ieșiri pentru aerul rece.

Asus FX505GD-BQ126 e un foarte bun exemplu că pot fi serii atrăgătoare și la prețuri mai mici. În jocuri, se descurcă foarte bine pentru că procesorul de pe acesta e la mai bun decât Core i7 din generația precedentă. Se poate vedea cu ușurință în benchmarkuri, deci nu e nevoi neapărat de un Core i7 cu 6 nuclee.

Te-ar mai putea interesa