Asus Tuf FX505GD-BQ125, notebook cu i7-8750H și GTX 1050

Notebook-ul Asus Tuf FX505GD-BQ125 e unul apărut pe piață la început de 2019 și care se remarcă prin componente noi, construcție robustă și răcire optimă. Nu se adresează neaparat celora pasionați de jocuri, ci și celora care vor ceva rezistent și cu performanțe foarte bune (procesorul care echipează acest laptop e un i7 de top, chiar cel mai bun/performant procesor mobil).

Modelul acesta are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar din imaginea de alături se poate vedea că față de alte modele are ramă foarte subțire dând impresia că ecranul e mai mare.


Avantaje și dezavantaje

Laptopul FX505GD-BQ125 de la Asus face parte din seria Tuf (The Ultimate Force), iar din această cauză are mai multe avantaje/lucruri în plus… pe care le voi spune în rândurile de mai jos.
Procesorul din dotare e un six core model i7-8750H și e cu vreo 25 procente mai rapid decât un model din anii precedenți.
Pentru a putea afișa jocuri acest model are placă video GTX 1050 4GB. E o placă video numai bună pentru jocuri, da mai bună e varianta Ti.
Ecranul e unul special cu rezoluție 1080p, iar unghiurile de vizualizare sunt perfecte mulțumită panelului IPS.
Pentru stocare se folosește de o soluție hibridă adică de un hard Firecuda de 1TB.
Memoria RAM e mai mult decât suficientă întrucât vorbim despre 8GB tip DDR4.
Având o greutate de 2,2kg și o bateria care ține vreo 4 ore putem spune că acest PC portabil are o portabilitate foarte bună.
La capitolul ergonomie totul este excelent cu un ecran anti-glare, tastatură iluminată și alte facilități.
Puteți conecta o multitudine de aparate la acest model deoarece are multiple porturi cum ar fi 3 USB-uri, LAN Gigabit, HDMI 2.0, wireless ac și bluetooth 5.0.
Fiabilitatea nu e dată neaparat de brand și garanție, ci și de faptul că e realizat din cele mai bune materiale. Din această cauză rezistența sa e una certificată.

Concluzii

Pe piață există mai multe laptopuri de gaming ori de tip desktop replacement, însă acesta e unul care se evidențiază datorită faptului că vine de la un brand specializat pe laptopuri de jocuri care au componente ok și răcire exemplară.

Te-ar mai putea interesa