Asus TUF FX505DY, laptop cu Ryzen 5 3550H

Laptopul Asus TUF FX505DY (FX505DY-BQ009 sau FX505DY-BQ024) e unul recomandat pentru cei interesaţi de ceva capabil în a rula jocuri de generaţie nouă şi cu un cost deloc mare. Modelul de faţă e unul apărut pe piaţă la jumătatea anului 2019 şi de aceea are cele mai noi tehnologii utile… pe lângă o portabilitate excelentă.

Vine la un /preţ bun Vezi prețul special de azi », iar acest cost mic se datorează faptului că are procesor şi placă video AMD. Procesorul Ryzen 5 3550H e quad core, fiind echivalentul unui i5-8300H, iar placa video Radeon 560X este undeva pe la GTX 1050. Primim performanţe similare unor componente Intel sau Nvidia, dar la un preţ mult mai mic.


Păreri pro şi contra

Cu un laptop precum Asus FX505DY poţi savura conţinut 4K deoarece pe lângă ecranul cu panel IPS şi rezoluţie ridicată are şi procesor foarte puternic. Ecranul e unul cu o diagonală medie de 15,6 inci, iar pentru ca lumina să nu se reflecte are strat anti-glare.
După cum am precizat şi mai sus acest model e dotat cu procesor Ryzen 5 3550H care are 4 nuclee, iar performanţele sunt echivalente unui i5 de gaming.
Stocarea se realizează pe SSD de 256 de giga, iar în felul acesta avem o capacitate suficientă pentru sistemul de operare, dar şi pentru programe. Pentru jocuri ar fi bine să luaţi un hard extern (există un model cu hard) sau ceva de genul.
Memoria RAM e una de 8GB, dar suportă maxim 32GB DDR4 la frecvenţa de 2400 Mhz.
Portabilitatea e una bună având în vedere că are o greutate de 2,2kg. Cât despre baterie, aceasta ţine undeva la 3-4 ore în funcţie de pentru ce folosiţi aparatul. Pentru o autonomie sporită acest model are procesor cu cip grafic Vega 8 care va funcţiona atunci când nu e nevoie de putere pe partea de procesare video.

Modelul de faţă vine la un cost mai mult decât ok pentru ce poate face. Ergonomia e de nota 10 prin faptul că are tastatură iluminată, ecran mat cu panel IPS şi altele. Despre fiabilitate trebuie spus că e cea mai bună de pe piaţă întrucât vorbim despre o construcţie care respectă standarde militare.

Te-ar mai putea interesa