Asus TUF FX505DY-BQ008, laptop de gaming cu Ryzen 5

Laptopurile de gaming ale acestui brand au un design deosebit care o să vă placă, pot spune că arată ceva mai bine în realitate. Asus TUF FX505DY-BQ008 face parte dintr-o serie diferită și se vede din numele său, plus că nu are un ecran mare. Noile laptopuri de gaming au dimensiuni reduse, adică ecranul are margini subțiri și iasă ceva mai bine în evidență. Față de laptopurile del a MSI, acesta poate fi upgradat mult mai ușor și nu veți pierde garanția atunci când montați încă 8GB RAM sau un SSD.

Chiar dacă e mai compact, tastatura e una bine organizată și nu mi se pare să fie prea înghesuită, plus că nu lipsește tastatura numerică. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele acestui laptop sunt următoarele: procesor AMD Ryzen 5 3550H, memorie de 8GB, hard disc hibrid cu capacitate mare și placă video Radeon RX560X de 4GB. Ar mai fi și placa video integrată care nu o veți folosi prea des dacă vă plac jocurile și îl țineți tot timpul conectat la priză. Cu alte cuvinte, nu mai aveți nevoie de bateria sa, ci doar când călătoriți sau rămâneți în pană de curent.

Păreri pro și contra

Chiar dacă la interior sunt noutăți laptopul arată la fel de bine ca și altul, iar din pozele de prezentare reiese foarte ușor că are o tastatură iluminată pe roșu. Nu e nevoie să fie RGB pentru că unele culori sunt obositoare și la un moment dat v-ați fi plictisit de această caracteristică. Are porturi utile care sunt de multe tipuri pentru ca voi să puteți conecta orice. Prețul e unul foarte bun pentru ce oferă și observ că placa video de pe acesta se descurcă ceva ai bine în jocuri decât un GTX 1050, oferind până la 10 fpsuri mai mult.

Asus FX505DY-BQ008 face parte din seria The Ultimate Force care pare să o înlocuiască pe cea RoG, în special dacă ne referim la variantele accesibile. Trebuie apreciat acest laptop pentru că are un sistem audio mai puternic și aici mă refer la boxele sale de 4W.

Te-ar mai putea interesa