Asus TUF FX505DV-AL010, model cu Ryzen 7 şi RTX 2060

Dacă vă interesează un laptop foarte puternic şi accesibil din punct de vedere al costului atunci acest Asus TUF FX505DV-AL010 ar fi recomandarea mea. E un model dotat cu procesor AMD şi grafică Nvidia… în felul acesta având la dispoziţie un notebook PC bun la jocuri de generaţie nouă.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop cu carcasă rezistentă (corespunde standardelor militare din SUA), procesor quad core şi grafică Ray Tracing. Din imaginea de alături puteţi vedea că acest model e unul cu un aspect plăcut şi cu tastatură iluminată.


Păreri pro şi contra

Modelul Asus TUF FX505DV e unul cu procesor Ryzen 7-3750H de tip quad core cu frecvenţă de 4Ghz. Acest procesor pe lângă faptul că e foarte puternic are şi grafică integrată – Vega 10. Aceasta funcţionează în sarcini care nu au nevoie de prea multă putere de procesare video. Placa video cu memorie dedicată e o RTX 2060 cu 6GB memorie video.
Ecranul laptopului e unul de 15,6 inci cu rezoluţie FHD, panel IPS şi strat anti-glare. În felul acesta avem parte de un ecran bun la jocuri, dar şi la sarcini multimedia.
Memoria RAM instalată e de 8GB, dar acest laptop suportă până la 32 de giga, mai având un slot de memorie liber. Dacă tot suntem la partea de memorie atunci trebuie spus şi că stocarea se face pe un SSD de 512 giga.
Nu stă rău nici pe partea de porturi având Ethernet Gigabit, 3 porturi USB, HDMI 2.0, wireless ac şi bluetooth 5.
La astfel de laptopuri moderne portabilitatea e una foarte bună cu o greutate de numai 2,2kg şi o baterie care poate să ţină şi mai mult de 3 ore.
Pe partea de ergonomie are tastatură iluminată şi strat anti-glare pe ecran aşa încât lumina să nu se reflecte.

Dacă vă interesează un laptop modern rezistent (ca şi construcţie) şi performant atunci un model din seria TUF (The Ultimate Force ar fi recomandarea mea).
Există modele similare (ca specificaţii) la alte branduri, dar acesta e unul superior prin răcirea foarte bine realizată şi costrucţia e făcută aşa încât să rezise şi să fie uşor de upgrdat.

Te-ar mai putea interesa