Asus TUF FX505DU, laptop cu Ryzen 7-3750H şi GeForce GTX 1660 Ti

Asus TUF FX505DU-BQ017 e un laptop pentru gaming echipat cu procesor Ryzen 7 şi placă video GTX 1660. În acest fel beneficiem de un aparat care se prezintă bine dpdv al caracteristicilor. Nu e neaparat un laptop pentru jocuri deoarece puterea sa de calcul poate fi utilizată şi în alte scopuri.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care arată bine, şi nu numai atât deoarece carcasa e foarte rezistentă (corespunde standardelor militare din SUA).

Asus TUF FX505DT

Păreri pro şi contra

Ecranul acestui laptop TUF FX505DU e unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli şi panel IPS. Pe partea de ergonomie are şi strat anti-glare aşa încât lumina să nu se reflecte.
Memoria RAM instalată e una de 8GB, iar capacitatea maximă de memorie e de 32 giga.
Stocarea se realizează pe HDD, având o capacitate de 1 TB şi 5400 rotaţii. Era mai bine dacă era echipat cu SSD, dar nu vă opreşte nimeni să vă montaţi aşa ceva.
Pe partea de video are cipul grafic Vega 10 integrat în procesor, dar şi cipul GTX 1660 Ti cu 6GB memorie dedicată.
Porturile sunt multiple, printre acestea numărându-se HDMI 2.0, 3 USB-uri, LAN Gigabit, wireless ac şi bluetooth 5.
Foarte interesant e aspectul de portabilitate cu o greutate redusă de 2,2kg şi o baterie care ţine circa 3-4 ore sau mai mult în funcţie de utilizare.
Un lucru care-i lipseşte e unitatea optică, mai exact vorbim despre posibilitatea instalării programelor ori a sistemului de operare de pe un DVD extern ori a unui stick USB.
Pe partea de ergonomie are tastatură iluminat, ecranul cu panel IPS şi strat anti oribire.

Acest laptop poate fi utilizat la multiple lucruri, fiind recomandat la jocuri sau sarcini de editări video datorită hardware-ului foarte performant.
Fiind dotat cu procesor Ryzen 7-3750H au putut scădea preţul, iar în felul acesta laptopul e destul de accesibil… ca preţ.
E o variantă mai bună decât soluţii de la alte branduri deoarece construcţia e foarte rigidă, iar răcirea e una ok.

Te-ar mai putea interesa