Asus TUF F17 FX706HCB, laptop performant cu i5-11400H

Asus TUF F17 FX706HCB e un laptop pentru cei interesați de un desktop replacement ori un laptop de jocuri. Pe piață există multiple tipuri de laptopuri similare, dar acesta se va evidenția printr-o construcție special realizată așa încât să răcească rapid componentele.
Ar trebui să scriu de la început că e vorba despre un model foarte rezistent care corespunde standardelor militare.

Modelul de față vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →, iar pe acești bani primim un aparat care se prezintă bine dpdv vizual și constructiv.
Din imaginea de alături se poate vedea că e un notebook de culoare gri închis, producătorul menționând că e vorba despre eclipse gray.


Avantaje și dezavantaje

Laptopul Asus TUF F17 FX706HCB e prezent în mai multe variațiuni, una dintre ele fiind FX706HCB-HX118. Aceasta are procesor i5, 8GB RAM și stocare pe SSD.
Principalele atuuri ale acestui laptop din seria The Ultimate Force ar fi următoarele:
– Procesorul de generație nouă i5-11400H cu șase nuclee și punctaj 15282 pe cpubenchmark.
– Stocarea pe Solid Sate Drive de 1TB așa încât laptopul să fie ușor, rapid și cu suficientă stocare.
– Placa video cu memorie dedicată, fiind o RTX 3050 cu 4GB memorie.
– Multitudinea de opțiuni pe partea de conectivitate. Discutăm despre 4 porturi USB, LAN, HDMI, wireless ax și bluetooth.
– Ergonomia bună deoarece are tastatură iluminată, greutate de 2,6kg (trebuie ținut cont că ecranul e de 17,3 inci), ecran cu strat anti-glare și panou IPS.

Aspecte negative nu ar fi la acest model deoarece chiar are mult dotări, iar raportul preț/dotări e unul foarte bun. Datorită construcției sale putem spune că și raportul preț/calitate e foarte bun.

Per ansamblu acest laptop se adresează celora care vor un produs de calitate pentru jocuri sau editări video. Performanțele sunt suficient de bune așa încât să putem spune că e vorba despre un model care să poată fi considerat desktop replacement.