ASUS TUF F15 FX507ZM, laptop cu rată de refresh mare

Laptopul ASUS TUF F15 FX507ZM este o alegere destul de bună pentru cei care vor performanță într-o carcasă destul de compactă. După cum ziceam în alte postări, seria TUF înlocuiește treptat pe cea ROG, iar modelul de jos este un exemplu bun. Arată diferit de generațiile precedente și se vede chiar din imaginea de jos. Îmi place cum sunt evidențiate anumite taste dar și anumiți indicatori luminoși din partea de sus. Butonul pentru pornire este poziționat mai în colț ca să nu-l apăsați accidental, iar aerul rece este trans prin lateral și cel cald iasă prin spate.

Configurațiile sunt numeroase pentru că vorbim de o întreagă serie, însă diferențele sunt destul de mici. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Fiecare joc are alte cerințe hardware, motiv pentru care componentele laptopului joacă un rol important în alegerea sa. Din câte am observat procesorul este același indiferent de opțiune (seria Alder Lake), însă văd diferențe la SSD și la ecran. Capacitatea SSD-ului poate afecta prețul său în special dacă vorbim de o capacitate de stocare dublă. Displayul de 15.6 inci oferă specificații destul de interesante, iar rata de refresh poate atinge chiar și 300 Hz.

Acel Core i7 este unul dintre cele mai noi soluții oferite de Intel și față de altele, oferă 14 nuclee. Nu știu câte jocuri au nevoie de atâtea nuclee însă ce-i în plus, nu îi minus :). Consider că aveți suficient spațiu de stocare și memorie RAM. În trecut era o nebunie cu hard discuri mari deoarece se stoca muzică și filme, acuma totul este online. Porturile sale sunt ceva mai rapide decât la altele, iar portul Thunderbolt v4 este prezent și el.

Concluzie

ASUS TUF F15 FX507ZM are o tastatură iluminată de tip RGB adică puteți seta ce culoare doriți, un ecran care reproduce un număr mare de culori (sRGB 100%), o placă video ca RTX 3060, procesor cu 14 nuclee și multe altele. Eu consider că sunt destul de motive pentru a-l alege, însă în acest preț sunt și laptopuri cu ecran ceva mai mare (gen Asus ROG Zephyrus M16 GU603HE).

Te-ar mai putea interesa