Asus TUF F15 FX506HC, laptop de jocuri cu RTX 3050

Asus TUF F15 FX506HC e un laptop apărut recent pe rafturile magazinelor și se evidențiază cu tehnologii noi și portabilitate decentă. Are procesoare Tiger Lake, placă video ray tracing și wireless 6.
În prezent sunt două modele din seria FX506HC: FX506HC-HN006 și FX506HC-HN067. Diferența dintre acestea constă în procesoare, cantitatea memoriei RAM și spațiul de stocare… lucru care poate fi văzut din această comparație.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». trebuie să țineți cont că e perfect pentru jocuri și editări video deoarece are ecran IPS cu rată de reîmprospătare de 144Hz și placă video RTX.

Păreri pro și contra

Laptopul Asus TUF F15 FX506HC e unul echipat cu procesor i5-11400H (șase nuclee) sau i7-11800H (opt nuclee). Sunt niște procesoare foarte bune care au și cip grafic integrat de tip Intel UHD. Procesorul i7 scoate 21434 puncte pe cpubenchmark.

Placa video „principală” e un RTX 3050 cu 4GB memorie RAM. E un model mai mult decât suficient pentru solicitări intense.

Stocarea e pe SSD, iar memoria RAM minimă e de 8GB, dar pot fi puși până la un maxim de 16GB.

Portabilitatea e una decentă întrucât greutatea e de 2,3kg, iar bateria poate să țină și 4 ore având în vedere că e una cu 4 celule.

Nu are unitate optică sau Windows, dar în schimb stă foarte bine pe partea de conectivitate deoarece are porturi LAN, HDMI 2.0, 3 USB, wireless ax și Thunderbolt 4.
Recomand să instalați Windows 10 de pe un stick USB 3.0. Driver-ele se vor instala automat de pe Internet la prima conectare, iar dacă mai e nevoie de ceva drivere atunci le găsiți pe site-ul producătorului.

Pentru ca totul să fie bine mai aveți nevoie de un mouse de gaming (preferat cu fir) precum acest Razer și un stand așa încât să vă fie mai ușor să tastați. Eu am modelul DeepCool N200 și probabil că și pentru dvs. va fi suficient, dar dacă aveți alte preferințe atunci găsiți aici standuri.

Te-ar mai putea interesa