Asus Tuf Dash F15 FX517ZR review

De ceva timp a apărut pe piață modelul FX517ZR din seria Asus Tuf Dash F15. În acest scurt review vom analiza dacă laptopul Asus Tuf Dash F15 FX517ZR e pentru tine.
Despre procesorul i7-12650H trebuie să scriu că e atât de nou că nu e măcar pe cpubenchmark. Asta deoarece a fost lansat în primul sfert al anului 2022.

Asus Tuf Dash F15 FX517ZR review

Laptopul FX517ZR pare a avea o construcție similară cu a restului laptopurilor TUF, dar dacă te uiți mai bine atunci vei vedea că nu e așa.
Din poza de alături se poate vedea modelul negru, existând și o variantă albă.
Lucruri cu care se evidențiază față de alte TUF-uri e construcția foarte subțire și rama îngustă. Discutăm despre o grăsime de doar 19,9 milimetri, adică 2 (doi centimetri). Cei de la Asus scriu că în comparație cu alte odele TUF e cu 10 procente mai ușor și 20% mai mic.

În poza de alături se poate vedea că logo-ul e poziționat pe spate în colț, iar designul capacului e unul foarte simplu.
Chiar dacă e mai light, construcția e solidă respectând standarde militare. Aș face referire la MIL-STD-810H care presupune temperaturi extreme, umiditate, căzături, și vibrații.

Preț și disponibilitate

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », dar trebuie să știți că sunt disponibile două modele: black (FX517ZR-HF011) și white (FX517ZR-HF024). Modelul pe alb are un preț insesizabil mai mare. Motivul? Poate că cele pe alb arată mai unic și de aceea e justificat un preț mai mare.

Caracteristici și durata bateriei

Modelele care sunt prezente în țara noastră au cel mai nou procesor i7, adică i7-12650H care vine cu 10 nuclee și care are arhitectură Alder Lake.
Pe partea de procesare video are placă video RX 3070. Dar, mai are și cipul grafic Intel care-i integrat în procesor. Acest cip de la Intel va funcționa atunci când nu vă jucați și are rol de a economisi din baterie.
Memoria RAM e de 16 giga tip DDR5, laptopul suportând maxim 32 giga.

Bateria e una cu 4 celule și 76Wh, iar greutatea e de fix 2 kilograme. În privința bateriei se menționează că bateria poate să țină maxim 16 ore pentru video playback și că are fast charging (50% în 30 minute, încărcarea fiind pe USB tip C).

Cei de la Asus ne-au obișnuit cu sistemele lor de răcire foarte bune, modelul acesta având mai multe lucruri avantajoase precum: 4 evacuări ale ventilatoarelor, ventilatoare cu 83 palete, răcire self-cleaning și 5 țevi de cupru (pentru procesor, placă video, memorie RAM video și VRM).

Mulți își cumpără laptopuri care mai apoi nu pot fi upgradate. Nu e cazul acestui model FX517 ZR deoarece are slot RAM, slot adițional pentru SSR M.2 NVME (adică pe lângă SSD-ul care-l are mai poți pune unul).

Verdict

În opinia mea, acest model ar trebui cumpărat dacă ai un buget peste medie și ai nevoie de ceva performant cu portabilitate extrem de bună. Laptopul de față e o combinație între ultrabook și laptop de gaming, fără niciun compromis.

Te-ar mai putea interesa