Asus TUF Dash F15 FX516PC, model cu i7-11370H și RTX

Laptopul Asus TUF Dash F15 FX516PC e unul pentru acele persoane care vor o soluție performantă la jocuri sau editări video. Nu vă oprește nimeni să-l folosiți chiar pe post de înlocuitor desktop, mai ales că are procesor i7, 16GB RAM și placă video RTX 3050.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care arată foarte bine și are componente de generație nouă. Din imaginea de alături puteți vedea că e un laptop negru, producătorul spunând că a eclipse gray.


Păreri pro și contra

Procesorul i7-11370H e unul cu 8 nuclee și scoate 12874 puncte la cpubenchmark. Am mai scris despre câteva laptopuri cu acest procesor, mai exact despre FX516PE care are niște caracteristici similare, dar e disponibil în mai multe configurații și culori.
Ecranul dispozitivului e unul de 15,6 inci cu rezoluție FHD, refresh la 144Hz și panel IPS.
Memoria acestui model e una suficientă de 16 giga RAM, iar stocarea e una pe SSD de 512 giga.
Nu are unitate optică, dar în schimb stă excelent pe partea de conectică deoarece are LAN Gigabit, wireless ax, HDMI 2.0 și 3 porturi USB. O facilitate interesantă e faptul că are și Thunderbolt.
Din păcate nu are sistem de operare, dar acest lucru nu e o problemă prea mare deoarece Windows 10 se instalează în vreo 10 minute. Iar, driverele se instalează automat la prima conectare la Internet.

Pe partea de procesare video are cip grafic Intel Iris Xe integrat în procesor și placă video RTX 3050 4GB. E vorba despre o placă video nouă cu ray tracing.

Modelul de față e unul avansat tehnologic pentru acele persoane interesate de o soluție desktop replacement, adică n laptop bun la toate. Plusurile față de alte laptopuri de genul ar fi tastatura iluminată, tastele WASD care ies în evidență și altele.

Te-ar mai putea interesa