Asus TUF A15 FA506IV, laptop cu grafică RTX 2060

Laptopul Asus TUF A15 FA506IV face parte din generație recentă care are procesor AMD nou din seria Ryzen 7. E vorba de un Ryzen 7 4800H care e o alternativă la un Core i7 doar că are 8 nuclee în loc de 6. Sunt numeroase jocuri care au nevoie de un astfel de procesor, însă sunt și aplicații care folosesc resurse mai multe. Spre deosebire de un PC, un laptop ca acesta e foarte compact și nu are nevoie de multe periferice. Gândiți-vă că nu mai e nevoie de un monitor pentru că acum avem un IPS cu rată de refresh de 144 Hz.

Prețul e unul foarte bun și nu sunt multe laptopuri cu un procesor Octa Core, dar și placa video e importantă și mă refer la cea dedicată. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

S-a renunțat la clasicul SSD SATA în favoarea unui SSD M.2 care e mult mai mic și ușor de instalat. Cu alte cuvinte, e vorba de un hardware nou și memorie RAM e una de 3200 MHz, cu posibilitate de upgrade. Eu consider că 16Gb e suficient pentru că multe jocuri nu au nevoie de mai mult. Dotările sunt foarte bune la astfel de laptopuri: WiFi Dual Band, USB 3.1, difuzoare stereo avansate, tehnologia audio DTS și altele.

Păreri pro și contra

Are o placă video modernă care permite activarea opțiunii de Ray Tracing din jocuri, însă nu toate titlurile au o astfel de opțiune. Are o baterie generoasă care oferă multe ore de funcționare însă pentru a vă juca multe ore fără întreruperi, vă recomand să îl țineți conectat la priză. Nu are o greutate redusă pentru un laptop de 15.6 inci însă nu e un model de laptop care îl veți lua în călătorii sau la locul de muncă, ci e un desktop replacement și va fi folosit ca atare.

Asus TUF A15 FA506IV are o tastatură deosebită și se vede din imaginile de prezentare că tastele WASD sunt mai bine evidențiate. Poate fi iluminată pe ce culoare doriți pentru că tastatele sunt RGB și producătorul chiar oferă un produs competitiv.

Te-ar mai putea interesa