Asus Transformer Prime TF201-1I055A

Tableta Asus Transformer Prime TF201-1I055A vine cu un procesor nVidia Tegra 3 de tip Quad-Core la o frecvenţă de 1.4GHz, memorie internă de 32GB, Wi-Fi, OS Android 3.2 şi pe culoarea Champagne Gold (modelul TF201-1B061A e Violet Gray). Fără „dar” şi „poate” Transformer 2 e tableta momentului şi sunt sigur că va fi în topul vânzărilor aşa cum a fost şi primul model. Din detaliile tehnice specificate în primul rând puteţi remarca că nu are 3G, iar un model cu această capabilitate mai mult ca sigur că va apărea pe la vară înspre toamnă. Având în vedere că e o noutate absolută nu cred că un preţ bun Vezi prețul special de azi » e prea mare fiind o tabletă cu 5 nuclee (4 în mod performanţă şi unul care e folosit atunci când tableta e în mod de veghe aşa încât autonomia să fie cât mai mare) şi foarte multe facilităţi. (Are tastatura inclusă, iar garanţia e expandabilă la 4 ani. Treaba cu tastatura dock poate să difere de la un magazin la altul şi de aceea vă sfătuiesc că vă uitaţi bine de că magazinul de unde intenţionaţi să cumpăraţi tabletul oferă şi dock-ul în pachet.)

Poze

Cum arată din față
Logo

Specificaţii tehnice

TF201-1I055A vine cu un cip foarte capabil de la nVidia pentru care există numeroase jocuri 3D (Shadow Gun e unul dintre ele). Nu vine cu Android ICS, dar se pare că Asus pregăteşte un update pentru lunile ce urmează aşa încât dumneavoastră să folosiţi cel mai nou OS de la Google. Greutatea e una mică, de puţin peste jumătate de kilogram fără dock şi va face ca tableta să poată fi uşor de transportat. Memoria RAM e doar 1 giga, dar nu cred că o aveţi nevoie de mai mult.

Păreri pro şi contra

Pro: (sunt atât de multe plusuri încât sper să nu uit vreunul) procesorul Tegra 3 de la nVidia care face ca tableta să fie mai performantă decât un laptop ori desktop PC; ecranul Gorilla Glas e unul incredibil de rezistent şi dacă o să încercaţi să scrieţi cu pixul pe ecran atunci acesta nu se va zgâria; tehnologia IPS e tot una care ţine de ecran, mai exact de unghiurile de viziblitate şi face ca acestea să fie foarte bune (imaginea va fi la fel de bună din orice unghi spre deosebire de panel-urile TN); memoria internă e de 32 de giga (dacă puneţi şi un microSD de 32 atunci o să aveţi 64 de giga); autonomia e de până la 18 ore cu tastatura legată şi asta e una dintre cela mai mari autonomii a unei tablete moderne; poate fi transformată într-un mini laptop şi astfel o să puteţi scrie mai repede un mail sau naviga mai eficient pe Internet.
Contra: analizând foarte atent aspectul şi componentele din care e făcut aparatul nu pot spune că am vreo obiecţie în a-l achiziţiona, doar faptul că vine cu Android 3.2 şi nu cu versiunea 4. Acest lucru probabil că e aşa deoarece cei de la Asus folosesc în aparatura lor doar versiuni „coapte” de Android, iar ISC a apărut de curând şi probabil că mai are mult bug-uri.

Concluzie

Asus Transformer Prime 10.1 TF201-1I055A e o tabletă căreia îi dau nota 10, deci 5 stele, iar dacă o doriţi ori vreţi să vedeţi ce poate atunci vă recomand să mergeţi într-un showroom şi să o testaţi pentru că din review-uri (fie ele şi video) n-o să vă faceţi o părere despre ce poate.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Asus Transformer Prime TF201-1I055A”

  1. Un prieten si-a luat acest gadget pe culoarea amethyst gray. La noi nu sunt decat varianta violet inchis si smapanie care imi plac la fel de mult. Sa revin… prietenul de care spuneam sta in UK si o are de ceva timp deoarece in strainatate a fost lansata de mai mult de o luna daca nu ma insel. El a aveut si primul Transformer Eee Pad si spune ca varianta asta noua e cu mult peste. Ma gandeam si eu sa-l rog sa mi-o cumpere din UK dar cred ca e mai OK sa astept putin pana apare la noi cu limba romana pe ea.

  2. Si eu vreau sa o iau in special deoarece vad ca vine cu doc si modelul vechi nu venea cu asa ceva si daca il cmparai separat venea tot cat costa modelul acesta nou. De pe Youtube vad ca arata foarte bine si cred ca am sa-ti urmez sfatul si am sa merg intr-un showroom EMAG pentru a vedea ce poate.
    Ma gandeam si eu sa o iau din strainatate dar punand cap la cap toate am ajuns la concluzia ca daca astept cateva saptamani nu o sa patesc nimic.
    Daca o sa-mi placa cred ca am sa fac o precomanda deoarece in meseia mea chiar m-ar ajuta foarte mult.

  3. Marius P, Faţă de primul model e mult mai compactă.
    Denis, Ar fi mai bine să ţi-o iei din România.

Comentariile sunt închise.