Asus Transformer Pad TF103CX-1A009A, tabletă de 10 inci

Asus Transformer Pad TF103CX-1A009A face parte dintr-o serie destul de cunoscută. Tableta aceasta poate fi conectată la o stație de andocare ca și la seriile precedente. Nu prea mai sunt astfel de tablete deoarece mulți utilizatori prefer tastatura digitală decât cea fizică. Având în vedere cât costă o stație de andocare, mai bine alegeți un stand universal pentru a avea ambele mâini libere. Pentru a vă conecta mai ușor la internet, o tabletă mi se pare ideală deoarece pornirea laptopului nu e chiar așa de rapidă (din hibernare/sleep). Autonomia e un alt punct forte al tabletelor, în special dacă e vorba de tablete de la producători ca și Asus.

Alternative sunt destule dacă nu vă interesează ecranul sau brandul, dar eu o recomand pe aceasta. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Tableta
Tableta

Pe spatele tabletei se poate observa că aceasta rulează cu un procesor Intel Z3745 care are și o placă video decentă (în sensul că poate reda jocuri 3D). Ecranul e HD care e acceptabil pentru o diagonală de 10.1 inci, iar panoul e IPS pentru unghiuri de vizibilitate maxime. Există panouri similare care oferă o imagine mai clară.

Pe partea de memorie are 1 GB RAM și spațiul intern e de 8GB (utilizabil e ceva mai mic). Pe partea de dotări are: bluetooth, difuzoare, cameră foto principală, cameră web, baterie mare etc. Autonomia de 9.5 ore poate fi obținută doar în modul economic, iar când vizionați filme sau vă jucați jocuri autonomia de lucru e mai redusă. Are Android 4.4 KitKat dar pe la sfârșitul anului va fi disponibilă o versiune și mai bună.

Plusuri: autonomie de lucru mare, design plăcut, ultima versiune de Android, fiabilitate și performanță ridicată.
Minusuri: nu prea sunt la un așa preț.

Asus Transformer Pad TF103CX-1A009A e o alegere bună dar care nu are inclusă tastatura fizică, adică stația de andocare. Clipul de jos poate fi destul de folositor pentru cei care nu au mai avut o tabletă sau o tabletă de la acest brand. Poate fi la fel de utilă precum un laptop cu acel docking station.

Lasă un comentariu