Asus Transformer Pad TF103CX-1A009A, tabletă de 10 inci

Asus Transformer Pad TF103CX-1A009A face parte dintr-o serie destul de cunoscută. Tableta aceasta poate fi conectată la o stație de andocare ca și la seriile precedente. Nu prea mai sunt astfel de tablete deoarece mulți utilizatori prefer tastatura digitală decât cea fizică. Având în vedere cât costă o stație de andocare, mai bine alegeți un stand universal pentru a avea ambele mâini libere. Pentru a vă conecta mai ușor la internet, o tabletă mi se pare ideală deoarece pornirea laptopului nu e chiar așa de rapidă (din hibernare/sleep). Autonomia e un alt punct forte al tabletelor, în special dacă e vorba de tablete de la producători ca și Asus.

Alternative sunt destule dacă nu vă interesează ecranul sau brandul, dar eu o recomand pe aceasta. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Pe spatele tabletei se poate observa că aceasta rulează cu un procesor Intel Z3745 care are și o placă video decentă (în sensul că poate reda jocuri 3D). Ecranul e HD care e acceptabil pentru o diagonală de 10.1 inci, iar panoul e IPS pentru unghiuri de vizibilitate maxime. Există panouri similare care oferă o imagine mai clară.

Pe partea de memorie are 1 GB RAM și spațiul intern e de 8GB (utilizabil e ceva mai mic). Pe partea de dotări are: bluetooth, difuzoare, cameră foto principală, cameră web, baterie mare etc. Autonomia de 9.5 ore poate fi obținută doar în modul economic, iar când vizionați filme sau vă jucați jocuri autonomia de lucru e mai redusă. Are Android 4.4 KitKat dar pe la sfârșitul anului va fi disponibilă o versiune și mai bună.

Plusuri: autonomie de lucru mare, design plăcut, ultima versiune de Android, fiabilitate și performanță ridicată.
Minusuri: nu prea sunt la un așa preț.

Asus Transformer Pad TF103CX-1A009A e o alegere bună dar care nu are inclusă tastatura fizică, adică stația de andocare. Clipul de jos poate fi destul de folositor pentru cei care nu au mai avut o tabletă sau o tabletă de la acest brand. Poate fi la fel de utilă precum un laptop cu acel docking station.

Te-ar mai putea interesa