Asus Transformer Book T101HA-GR001R, laptop cu ecran detașabil

Laptopul Asus Transformer Book T101HA-GR001R poate fi folosit ca o tabletă dacă nu aveți un mouse sau poate că nici nu vă interesează tastatura fizică (e detașabilă). Nu are componente clasice de laptop pentru că acele componente sunt integrate în ecran. Poate fi transportat cu ușurință datorită dimensiunilor compacte și greutății reduse, chiar precum o mapă. Tastatura fizică e o stație de andocare care vă ajută să scrieți mai rapid și chiar să aveți ambele mâini libere pentru tastare.

Sunt multe laptopuri ca acesta dar nu toate oferă posibilitatea detașării ecranului pentru o mai bună portabilitate. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acest laptop poate fi suficient de performant dacă nu vreți să încercați jocuri sau filme 1080p. A fost conceput pentru cei care călătoresc mult și vor să fie conectați mai tot timpul la internet. Chiar dacă nu are modem 3G, puteți pune unul extern sau folosiți funcția hotspot a telefonului.

Ecranul nu e mare dar e unul decent – unghiuri de vizibilitate bune, iluminare LED, rezoluție 800p, tehnologie touch. Cu alte cuvinte, puteți interacționa cu ecranul chiar dacă nu aveți mouse sau tastatura cu touchpad în apropiere.

Nu oferă mult spațiu de stocare, dar sistemul de operare și aplicațiile se mișcă excelent. Se poate conecta fără probleme un televizor la acest gadget dar cu un cablu HDMI de tip micro, un mouse wireless sau chiar alte periferice wireless.

Păreri pro și contra

Autonomia e mult peste cea oferită de un laptop clasic – 11 ore, deoarece configurația e destul de echilibrată și oferă performanțe decente. Vine cu cel mai bun sistem de operare – Windows 10 Pro. Nu e un gadget de tip premium deoarece nu are anumite dotări (mai speciale).

Asus Transformer Book T101HA-GR001R e un laptop mult mai compact și care oferă cam aceleași dotări ca multe alte laptopuri. Oricum, nu aveați nevoie de o unitate optică cât timp există medii de stocare cu interfață USB cu care să puteți copia diverse. Pentru cei care nu au văzut nici o prezentarea cu această serie, vă recomand clipul de la final.

Te-ar mai putea interesa