Asus TAICHI31-CX018H, ultrabook cu i7

Asus TAICHI31-CX018H e un ultrabook cu două ecrane, unul fiind dispus pe capac. Nu e precum acele modele convertibile dar ecranul din spate poate fi folosit precum ați folosi o tabletă, adică puteți închide capacul ori să îl țineți înclinat (precum o tabletă cu stand). Poate că pentru unii un ecran e suficient, însă îmi place că poate fi folosit precum o tabletă chiar dacă e foarte greu (comparativ cu greutatea unei tablete). E un ultrabook bun pentru cei ce caută ceva mai deosebit (premium) și sunt dispuși să dea ceva mai mult pe un astfel de gadget.

Prețurile sunt cam mari dar în mare parte justificate de caracteristicile speciale. NU uitați e o combinație între un laptop și o tabletă, deci le puteți avea pe amândouă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ca laptop
Ca laptop

Procesorul său Core i7-3537U de 2 GHz e performant dar e o versiune cu tehnologie de economisire a energiei. Ecranul din spate e perfect pentru un gadget cu Windows 8, deoarece e unul de tip touch. Ambele ecrane sunt de tip 1080p cu diagonală de 13.3 inci și protecție mată. Restul configurației are următoarele componente: o memorie de 4 GB și un SSD de 256GB. Placa video e una integrată ca la restul procesoarelor Intel și pentru că e configurație office, nu e nici o placă video dedicată.

E dotat cu difuzoare stereo, două camere, card redare, HDMI, VGA, porturi USB 3.0, bluetooth etc. Bateria de 4 celule e suficient de mare pentru cei care nu caută o autonomie prea mare. Bineînțeles această configurație are un consum ceva mai mare decât configurațiile de tablete.

Cu tehnologia bluetooth puteți conecta un mouse wireless fără a mai folosi acel adaptor wireless. Tastatura iluminată e utilă când condițiile de luminozitate sunt scăzute. Are doar 1.5 kg și e normal să fie așa deoarece e un ultrabook, nu are DVD ori tastatură numerică. Dar și așa nu sunt dotări prea utile. Sistem de operare e Microsoft Windows 8 64 biți și nu prea recomand unul mai vechi deoarece nu sunt drivere.

Plusuri: autonomie de circa 5 ore, bluetooth, tastatură iluminată, doar 1.5 kg (pentru un ultrabook), SSD mare, Core i7 etc.
Minusuri: nu e chiar accesibil.

Asus TAICHI31-CX018H e un laptop mai scump al acestei serii datorită procesorului, dar există modele și mai ieftine cu procesoare Core i5 și cu SSDuri mai mici. Clipul de jos vă poate fi de folos având în vedere că are un design deosebit și nemaiîntâlnit la alte serii.

Lasă un comentariu