Asus TAICHI21-CW006H, ultrabook cu ecran touch

Dacă te interesează un laptop modern atunci Asus TAICHI21-CW006H ar fi un astfel de laptop. Mai bine spus e combinația perfectă între laptop și tabletă deoarece are are ecran touch (două ecrane) și tastatură. Principalele sale atuuri, pe lângă cele menționate anterior, sunt prețul mic, procesorul i5, ecranul cu rezoluție Full HD și cu panele IPS, și portabilitatea ok datorată bateriei care ține până la 5 ore. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi → care nu e deloc mare în condițiile în care e tablet și ultrabook.
Poate că unora acest Taichi li se pare o prostie, dar are o utilitate ridicată în cazul clinicilor private ori a celora care vor ceva similar unei tablete, dar care să se poată transforma și în laptop.

Aspect

Aspectul e unul plăcut și trebie precizat că are două ecrane cu funcționalități diferite. Astfel, cel intern e al laptopului, iar cel la exterior e al tabletei. Culoarea acestui model e argintie, iar diagonala e de 11.6 inci, ceea ce-l face extrem de portabil.

Ca tabletă
Ca tabletă

Caracteristici tehnice

Vine cu procesor i5 3317U, SSD de 256 giga, iar pe partea de software are Windows 8. O caracteristică interesantă, legată de tastatură, e faptul că e iluminată. Iar, ecranul fiind unul touch o să puteți juca diferite jocuri care au nevoie de touch screen.

Păreri pro şi contra

Apreciez la acest model că are hardware de top și că poate fi folosit pe post de tabletă sau ultrabook. Bateria nu ține 10 ore precum la modelele Transformer, dar având în vedere că are Windows eu cred că 4-5 ore sunt mai mult decât suficiente. Nu e nevoie să-i puneți memorie RAM deoarece are deja 4 giga, iar placa video e una foarte capabilă de tipul Intel HD Graphics. Ecranul e unul foarte clar deoarece are rezoluție 1920×1080 pixeli, iar pentru o claritate superioară e anti glare.

Concluzie

Dacă ești în căutarea unei soluții ultraportabile care să aibă ecran touch și să se poată transforma în tabletă atunci acest model ar fi recomandarea mea deoarece nu arată deloc rău și se comportă ireproșabil în orice tip de sarcină. E foarte bună deoarece spre deosebire de tabletele cu Android aceasta poate rula și aplicații de Windows, inclusiv jocuri.

Lasă un comentariu