Asus T300LA-C4001H, Transformer Book

Asus T300LA-C4001H e un laptop convertibil care face parte din seria Transformer Book. Deci puteți avea fie un laptop fie o tabletă, deoarece ecranul e detașabil, iar spre deosebire de varianta Trio, acesta are doar Windows, nu și Android. Îmi place pentru că nu sunt multe tablete de 13 inci pe piață și poate înlocui chiar și un laptop dacă nu aveți nevoie de prea multe performanțe. Arată puțin ca un Zenbook doar că ecranul e diferit.

Prețul e cam piperat dar trebuie să înțelegem că are componente hardware de ultimă generație. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Laptopul
Laptopul

Procesorul Core i5-4200U e unul de 1.6 GHz și placa video e una Intel HD 4400. Acestă configurație e foarte bună pentru cei care au un laptop cu baterie mică și caută o tehnologie de economisire a energiei. Ecranul de 13.3 inci poate fi perfect dacă nu vă interesează dimensiunile ci mai mult calitatea imaginii. Imaginea e bună cu tehnologia de iluminare LED și unghiurile de vizibilitate sunt excelente – panou IPS.

Memoria RAM e una de 4GB cu frecvență de 1600MHz și nu e nevoie de mai mult pentru un laptop de tip office. Spațiul de stocare e mic dar e vorba de un SSD și nu de un HDD. Dar pentru mai mult spațiu, e bine să aveți un hard disk extern ori alt mediu de stocare prin USB. Placa video nu e una special proiectată pentru sarcini grele, ca jocuri, dar poate reda conținut media la calitate ridicată.

Ca și dotări are următoarele: un difuzor, card reader, HDMI, USB, bluetooth, WiFi, baterie de 4 celule etc. Greutatea sa e undeva la 1.7kg, dar în modul tabletă e și mai mică. Bineînțeles, în modul laptop veți beneficia de o funcționalitate mai ridicată în special că are Windows și nu vă oprește nimeni să folosiți un mouse dacă nu v-ați obișnuit cu touchscreen-ul. Sistemul de operare e Windows 8 64 biți și chiar dacă există, 8.1 nu cred că aveți nevoie de altul.

Plusuri: autonomie maximă de 8 ore. ecran 1080p de 13 inci, bluetooth, SSD și design fiabil.
Minusuri: nu oricine și-l poate permite.

Asus T300LA-C4001H e un laptop decent care poate concura cu multe ultrabookuri similare ca dimensiuni și configurație, doar că acesta e mai scump datorită funcționalității mai ridicate. Clipul de jos cred că vă poate fi de folos în alegere modelului dorit.

Lasă un comentariu