Asus S56CM-XX145H

De curând cei de la Asus au lansat seria S56CM din care face parte și Asus S56CM-XX145H. Aceste PC-uri sunt considerate ca fiind ultrabook-uri deși au unitate DVD. Modelul de față are o greutate mică de 2,3 kilograme, iar principalele sale caracteristici tehnice sunt reprezentate de procesorul i7-3517U, cei 4GB memorie RAM și placa video GT 630M. Față de alte modele acesta are SSD și Windows 8 preinstalat. Din păcate ecranul e doar HD+ și nu are suport touch precum modelul S400CA-CA006H. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi → care nu mi se pare deloc mare pentru un laptop de tip ultrabook care poate fi utilizat și la jocuri.

Poze

E un model negru, chiar dacă la interior e alb-gri precum un laptop Mac. Având ecran de 15,6 inci e foarte bun pentru vizionarea filmelor 720p. Și cele 1080p vor putea fi redate datorită cipului Nvidia, iar conectând laptopul la un ecran extern o să puteți vedea filme mai mari.

Din față
Din lateral

Specificaţii tehnice

Asus S56CM-XX145H e un model bun pentru orice tip de sarincă și are incorporate două tehnologii de top cum e Ivy Bridge (la procesorul i7-3517U) și Nvidia Optimus (la placa video dedicată). Memoria standard instalată pe acest model e de 4 giga și poate fi mărită la mai mult dacă doriți, însă eu cred că ajunge atât. Având placă video cu memorie proprie jocurile vor merge foarte bine, iar acest lucru îl puteți vedea și din clipul de alături.

Păreri pro şi contra

Pro: arată foarte bine; raportul dintre preț și calitate e foarte bun; vine cu software preinstalat, adică cu Windows 8; are numeroase porturi și conexiuni printre care aș enumera HDMI, VGA, USB 3 și bluetooth 4; față de alte ultrabook-uri are unitate optică de tip DVD-RW, iar acesta ar putea fi considerat ca fiind un mare plus deoarece deoarece puteți viziona filme de pe discuri DVD.
Contra: nu are ecran Full HD.

Concluzie

Chiar dacă ASUS zice despre S56CM-XX145H că e un ultrabook, eu îl consider mai mult notebook deoarece are o greutate de peste două kilograme și unitate DVD. Unitatea poate fi utilă, însă greutatea îmi displace deoarece are un impact negativ asupra portabilității. În rest, cred că e un laptop foarte bun și își merită banii. Despre cum arată îți poți forma o opinie din preview-ul de alături care e unul foarte bun.

2 comentarii la „Asus S56CM-XX145H”

  1. Salut!

    Am o intrebare. Doresc sa achizitionez un laptop care sa fie usor de purtat dar si performant.
    Ce pareri aveti intre: Ultrabook HP ENVY 6-1030eq si Ultrabook Asus S56CM-XX145H?

    Astept raspuns! Multumesc anticipat!

  2. Eu recomand acest Asus S56 deoarece față de HP are un preț mai mic, Windows mai nou, i7 (HP-ul are i5) și unitate optică DVD. Totuși caracteristicile nu sunt chiar foarte diferite și cred că alegerea ține mai mult de preferințe cum ar fi o atracție spre un anumit brand (Asus, HP, Beats Audio) sau înspre aspect.

Lasă un comentariu