Asus S56CA-XX114H

Ultrabookul Asus S56CA-XX114H e defapt un laptop cu designul unui ultrabook și care are o configurație performantă pentru cei care folosesc doar aplicații office, vizionează un film sau navighează pe web. Probabil că mai țineți minte un model cu procesor Core i3 care era destul de accesibil, ei bine acesta oferă Windows 8 și o configurație mult superioară, însă consider că și un Core i5 era la fel de bun. Îmi place mult cum arată însă are 2.1 kilograme și 2.1 mm grosime, deci e mai greu și mai gros decât alte ultrabookuri. Alternative la acesta sunt puține de aceea nu văd  de ce ați opta pentru altul. S56CA-XX114H are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Din față
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul acestui model de laptop e un Core i7-3517U de 1.9 GHz și pentru o configurație office (fără placă video dedicată), nu știu cât de folositor poate fi un procesor așa de avansat. Însă SSD-ul e foarte util chiar dacă e mic – 24GB, deoarece aplicațiilor vor porni mai rapid. Alături de acesta vine și cu un spațiu de stocare de 500GB de tip SATA, deci numai bun pentru filme și muzică. Ecranul de 15.6 inci e unul decent deoarece e iluminat LED și are o rezoluție HD+.

Capacitatea de 4GB de 1600MHz e suficientă pentru un astfel de sistem de operare și se găsește pe configurațiile cu IvyBridge. Deasemenea, palca video e cea Intel HD 4000 care nu cred că va da greș în special că are suport HD. Nu recomand o astfel de configurație celor care vor să încerce jocuri. Spre deosebire de alte ultrabookuri, acesta are unitate DVD și tastură numerică. Defapt, e combinația perfectă între un laptop și un ultrabook. Deci are suficiente USBUri, HDMI, bluetooth, o baterie de 4 celule etc.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are două tipuri de medii de stocare, aspect plăcut, autonomie mare chiar dacă are doar 4 celule (se datorează procesorului), vine cu Windows 8 și procesor de ultimă generație.

Minusuri: putea fi ceva mai ieftin.

Concluzie

Acest Asus S56CA-XX114H e un ultrabook ieftin cu configurație decentă și cu aspect foarte elegant (suprafețe argintii cu tastatură neagră). Alegerea e a voastră, însă eu parcă aș opta pentru un Core i3 sau i5 și cu placă NVIDIA. Jos am pus o prezentare a seriei S și se observă că toate arată la fel (doar diagonala diferă).

Lasă un comentariu