Asus S531FA, laptop multimedia cu i5

Asus S531FA e un laptop foarte puternic adresat celora interesaţi de ceva pentru sarcini multimedia (vizionat filme Full HD, navigat pe net, editări, jocuri nu prea complexe). E disponibil într-o gamă foarte variată de culori cum ar fi Cobalt Blue (S531FA-BQ021), Punk Pink (S531FA-BQ024), Light Grey (S531FA-BQ007), Gun Metal (S531FA-BQ029R) şi Moss Green (S531FA-BQ013).

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Acesta e un cost foarte mic pentru un laptop de generaţie nouă cu „apucături” de ultrabook. E tot ceea ce trebuia să fie un ultrabook, adică portabil, performant şi practic. Costul laptopului e influenţat de dotările sale întrucât există modele cu sau fără Windows, SSD de 256/512GB, tastatură iluminată etc.


Păreri pro şi contra

Portabilitatea acestui Asus S531FA e la superlativ deoarece vorbim despre o greutate redusă la 1,8kg şi o baterie care poate să ţină şi mai mult de 4 ore. Mărimea laptopului e redusă prin faptul că are rama îngustă… caracteristică numită Nano Edge.
Pentru un plus de ergonomie, funcţionalitate şi răcire mai bună acest laptop are şi balama Ergo Lift… care-l ridică.
Procesorul e un i5 model i5-8265U cu cip grafic integrat. În opinia mea nu aveţi nevoie de mai mult pentru filme FHD şi jocuri nu prea complexe. Dar, trebuie ţinut cont de faptul că acest laptop e destinat în principal utilizării în scopuri multimedia şi business.
La capitolul memorie are 8GB RAM şi stocare pe SSD de 256GB sau mai mult. Oricând puteţi beneficia de mai multă stocare alegând să puneţi un hard extern ori să utilizaţi un serviciu de cloud storage.
Stă bine la capitolul porturi, dar nu are Ethernet (LAN), dar se poate folosi wireless ori un adaptor USB-Ethernet. Alte porturi care trebuie menţionate sunt 4 USB-uri, HDMI şi bluetooth.
Iluminarea tastaturii e un mare plus întrucât în acest fel nu vă stricaţi ochii pe timp de noapte şi puteţi tasta rapid.
În opinia mea acest laptop are un ecran de calitate superioară de 15,6 inci cu reoluţie FHD şi strat anti-glare.

Pe piaţă o să găsiţi alte modele similare de la alte branduri, însă acesta de la Asus excelează la capitolul calitate, fiabilitate şi performanţă.

Te-ar mai putea interesa