Asus S530FN, ultrabook VivoBook S15 cu i5-8265U

Asus VivoBook S15 S530FN-BQ252 e un laptop prezent pe piaţă de la începutul lui 2019, fiind dotat cu procesor i5, cip grafic MX150 şi ecran FHD. Datorită componentelor acest model e numai bun pentru sarcini multimedia, iar portabilitatea e una excepţională.

Acest VivoBook e disponibil la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un model care are ecran de 15 inci şi diferite facilităţi pe partea de ergonomie şi securitate. Mai exact tastatură chiclet cu iluminare şi cititor de amprentă… printre altele.


Păreri pro şi contra

Modelul Asus S530FN-BQ252 e unul dotat cu procesor din generaţia Wiskey Lake. Ma exact e vorba despre un model i5-8260U cu 4 nuclee. Acesta are o frecvenţă care poate să ajungă până la 3,9 Ghz.
Ecranul e unul clar prin faptul că are rezoluţie 1920×1080 pixeli şi strat anti-glare. E un model cu ramă foarte subţire numită NanoEdge, iar din această cauză dispozitivul e unul mic şi mai aspectiv.
Memoria RAM e una de 8GB, dar se pot pune până la maxim 16 giga. S-ar părea că 16 giga va fi noul standard.
Pentru stocarea diverselor fişiere aveţi la dispoziţie un hard de 1000GB. E o capacitate mai mult decât suficientă.
Ca porturi care te-ar interesa are 4 USB-uri, HDMI, card reader, wi-fi ac şi bluetooth.
Din păcate sistemul de operare e o distribuţie Linux, iar din această cauză vă recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB.

Un laptop precum acesta e numai bun pentru cei interesaţi de ceva care să arate bine şi care să vină cu performanţe extreme. Trebuie ţinut cont de faptul că e un ultrabook şi nu e recomandat la jocuri, dar poate fi folosit şi la aşa ceva.
Modelul de faţă reprezintă viitorul şi ceea ce trebuiau să fie laptopurile. Are integrat tot ce ţi-ar trebui aşa încât să-ţi faci treaba rapid. Per ansamblu, singurul lucru care-i lipseşte e un SSD, dar acesta poate fi montat în locul hardului… cu un efort minim.

Te-ar mai putea interesa