Asus S530FN-BQ232, model VivoBook S15 cu i7-8565U

Asus S530FN-BQ232 este un laptop cu portabilitate excelentă de la Asus şi face parte din seria VivoBook S15. E din 2019, iar acest lucru se vede prin faptul că e dotat cu procesor Whiskey Lake, adică cu un i7 care are 4 nuclee. E pentru sarcini multimedia, mai exact navigat pe net, filme şi editări nu prea complexe (foto sau video). Poate fi utilizat fără probleme şi la jocuri precum Dota sau LOL, dar nu e un laptop de jocuri.

Are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop cu portabilitate ridicată şi cu performanţe de invidiat. Are şi dotări precum tastatură iluminată şi cititor de amprentă. În felul acesta primim un laptop complet. Din poza de alături puteţi vedea că laptopul e unul de culoare gun metal (un gri mai închis).


Păreri pro şi contra

Acest Vivobook de la Asus are un procesor i7-8565U cu 4 nuclee şi cip grafic UHD 620. La benchmark scoate un punctaj de 9130. Este un scor echivalent cu cel al unui i5 desktop. Deci, stă foarte bine.
În jocuri şi alte sarcini care au nevoie de o procesare puternică pe partea de video acest model e ajutat de o placă video Nvidia GeForce MX150. Aceasta are o cantitate de memorie de 2GB şi e mai mult decât suficientă pentru orice.
Stocarea se realizează pe un hard de tip SSHD cu o capacitate de 1TB şi 5400 rotaţii. Performanţele nu sunt echivalente unui SSD, dar e o combinaţie între SSD şi HDD. Pentru majoritatea va fi mai mult decât suficient.
Pe partea de porturi acest model se laudă cu 4 porturi USB şi HDMI, iar la conectică are wireless ac precum şi bluetooth.
Ecranul e unul calitativ cu panel ok (IPS cu unghiuri de vizualizare 178 grade), rezoluţie 1080p şi strat anti-glare. Rama e una foarte subţire, această caracteristică fiind numită NanoEdge, iar din această cauză laptopul e mai mic.

Seria S530 e ceea ce trebuiau să fie laptopurile, iar Asus S530FN-BQ232 e un laptop perfect pentru acasă ori la birou. Procesorul e foarte puternic şi, în opinia mea, o să fie în top cel puţin 5 ani. Fiabilitatea produselor de la acest brand e una foarte bună şi nu ar afi ceva anormal ca laptopul să vă ţină şi 10 ani.

Te-ar mai putea interesa