Asus S530FN-BQ077, model cu i5-8265U şi GeForce MX150

Pentru cei interesaţi de un laptop performant acest Asus S530FN-BQ077 ar fi o recomandare din partea mea deoarece vine cu componente noi şi cu o portabilitate foarte bună. Caracteristicile sale îl recomandă pentru sarcini multimedia şi office. Placa video MX150 nu e chiar una de gaming chiar dacă performanţele sunt superioare modelului GeForce GTX 950M din generaţiile anterioare.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi →, iar pe aceşti bani primim un aparat avansat tehnologic şi care are o greutate de sub 2kg (mai exact 1,8kg).
Din imaginea de alături se poate vedea că are un design nou de ultrabook, chiar dacă-i laptop. Nu se vede că e un model cu inserţii de culoare roşie pe lateral.


Păreri şi contra

Asus S530FN-BQ077 e un laptop dotat cu procesor de generaţie nouă din seria Whiskey Lake. E vorba despre i5-8265U cu patru nuclee şi cip grafic integrat.
E un laptop cu ecran de 15,6 inci şi cu rezoluţie FHD. Panelul e unul de calitate aşa încât unghiurile de vizualizare unt decente. Pentru ca ochii să nu fie afectaţi într-un mod negativ acest model e unul dotat cu tehnologie Eye Care despre care putem spune că filtrează lumina albastră într-o proporţie mare.
Stocarea se realizează pe SSD cu capacitate de 256GB, iar memoria RAM e una de 8GB. Evident că poate fi făcut upgrade la RAM cât şi la stocare. Capacitatea RAM maximă e de 16 giga, notebook-ul având încă un slot de memorie liber.
Partea de porturi e una ok deoarece vorbim despre 4 porturi USB, HDMI, wireless ac 2×2 şi bluetooth.
Am menţionat că greutatea e una mică (circa 1,8kg), iar acest lucru alături de autonomia crescută (3-4 ore) contribuie la o portabilitate bună.

Modelul de faţă face parte din seria VivoBook S15 şi e un progres considerabil comparativ cu modelele din generaţiile anterioare, aspectiv cât şi funcţional. De exemplu are balama ErgoLift care va ridica laptopul atunci când e deschis. Acest lucru contribuie la o răcire optimă precum şi la o mai uşoară tastare.