Asus S530FN-BQ077, model cu i5-8265U şi GeForce MX150

Pentru cei interesaţi de un laptop performant acest Asus S530FN-BQ077 ar fi o recomandare din partea mea deoarece vine cu componente noi şi cu o portabilitate foarte bună. Caracteristicile sale îl recomandă pentru sarcini multimedia şi office. Placa video MX150 nu e chiar una de gaming chiar dacă performanţele sunt superioare modelului GeForce GTX 950M din generaţiile anterioare.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat avansat tehnologic şi care are o greutate de sub 2kg (mai exact 1,8kg).
Din imaginea de alături se poate vedea că are un design nou de ultrabook, chiar dacă-i laptop. Nu se vede că e un model cu inserţii de culoare roşie pe lateral.


Păreri şi contra

Asus S530FN-BQ077 e un laptop dotat cu procesor de generaţie nouă din seria Whiskey Lake. E vorba despre i5-8265U cu patru nuclee şi cip grafic integrat.
E un laptop cu ecran de 15,6 inci şi cu rezoluţie FHD. Panelul e unul de calitate aşa încât unghiurile de vizualizare unt decente. Pentru ca ochii să nu fie afectaţi într-un mod negativ acest model e unul dotat cu tehnologie Eye Care despre care putem spune că filtrează lumina albastră într-o proporţie mare.
Stocarea se realizează pe SSD cu capacitate de 256GB, iar memoria RAM e una de 8GB. Evident că poate fi făcut upgrade la RAM cât şi la stocare. Capacitatea RAM maximă e de 16 giga, notebook-ul având încă un slot de memorie liber.
Partea de porturi e una ok deoarece vorbim despre 4 porturi USB, HDMI, wireless ac 2×2 şi bluetooth.
Am menţionat că greutatea e una mică (circa 1,8kg), iar acest lucru alături de autonomia crescută (3-4 ore) contribuie la o portabilitate bună.

Modelul de faţă face parte din seria VivoBook S15 şi e un progres considerabil comparativ cu modelele din generaţiile anterioare, aspectiv cât şi funcţional. De exemplu are balama ErgoLift care va ridica laptopul atunci când e deschis. Acest lucru contribuie la o răcire optimă precum şi la o mai uşoară tastare.