Asus S530FA-BQ061T, model cu i7-8565U, Windows 10 şi SSD

Dacă vă doriţi un laptop cu caracteristici de ultrabook atunci acest model Asus S530FA-BQ061T ar fi o recomandare din partea mea. Vine cu procesor i7-8565U care are 4 nuclee şi cip grafic Intel UHD. Lipsa unei plăci video cu memorie dedicată face ca acest laptop să fie optim pentru sarcini office şi multimedia. Eu zic că e un laptop foarte bun pentru business întrucât are sistem de operare preinstalat (Windows 10) şi o portabilitate bună (bateria ţine vreo 3-4 ore, iar greutatea e de 1,8kg).

Modelul faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care se prezintă bine din punct de vedere funcţional şi aspectiv. Din poză puteţi vedea că seria S530 are un design special, unic comparativ cu seriile anterioare de VivoBook S15.


Păreri pro şi contra

Ecranul lui Asus S530FA-BQ061T e unul de 15 inci, iar rezoluţia optimă e FHD. Ochii dvs. nu vor fi obosiţi deoarece are tehnologie Eye Care, aceasta având rol de a filtra lumina albastră.
Procesorul e un i7 Whiskey Lake model i7-8565U cu 4 nuclee. E un procesor de generaţie nouă performant şi cu un consum mic de curent.
Stocarea se realizează pe un SSD de 256 de giga, iar capacitatea de memorie RAM e de 8GB. Poate fi mărită până la 16 giga, dar eu consider că 8 sunt suficienţi.
Nu putem comenta nimic rău legat de porturile aparatului deoarece vorbim despre 4 porturi USB, wireless ac şi bluetooth. Pentru LAN se poate folosi un adaptor.
O caracteristică deosebită şi care ajută mult la ergonomie e tastatura iluminată. Acest lucru ajută foarte mult în condiţii slabe de iluminare şi pe întuneric.
Având sistem de operare preinstalat nu va trebui să vă bateţi prea mult capul. Vine cu Windows 10 şi în felul acesta puteţi intra pe net din prima.

Noua seria de laptopuri VivoBook ne arată cât de mult a avansat tehnologia şi cât de accesibilă e tuturor. Modelul de faţă are dotări de siguranţă precum cititor de amprentă şi de ergonomie (balama Ergolift, Eye Care şi tastatură iluminată).