Asus S530FA-BQ005, laptop VivoBook cu i5-8265U şi SSD

Asus S530FA-BQ005 este un laptop din seria VivoBook S15 S530 şi a apărut pe piaţă la început de 2019. Se adresează celora interesaţi de un aparat care arată bine şi care vor ceva pentru sarcini office-multimedia. Acest model precum şi întreaga serie are dotări premium precum iluminarea tastaturii şi cititor de amprentă… printre multe altele.

Laptopul are un preţ bun Vezi prețul special de azi » şi este unul dotat cu multiple dotări care-i justifică preţul. Stă excelent la capitolul portabilitate, ergonomie şi siguranţă, iar mai multe detalii în rândurile care urmează.


Păreri pro şi contra

Laptopul Asus S530FA-BQ005 e unul cu procesor quad core i5-8265U şi are performanţe similare unui procesor desktop cu avantajul că are un consum energetic inferior. Acest procesor are cip grafic integrat de tipul Intel UHD, iar din această cauză o să puteţi rula filme 4K şi jocuri nu prea complexe. Evident că există şi modele cu i7, dar acelea au preţuri superioare.
Pe partea de memorie are 8GB memorie RAM, iar în opinia mea nu aveţi nevoie de mai mult. Stocarea se realizează doar pe SSD, acesta având o capacitate de 256 de giga.
Portabilitatea e excelentă prin faptul că are o greutate de circa 1,8kg, iar bateria ţine ceva mai mult de 4 ore… în funcţie de ce faceţi pe el.
Ergonomia e şi ea la superlativ deoarece tastatura e una chiclet iluminată, iar ecranul are unghiuri bune de vizualizare (panel calitate IPS) precum şi tehnologie Eye Care (aceasta filtrează o parte din lumina albastră).
Despre siguranţă trebuie să spunem că şi aceasta e una ok deoarece laptopul are cititor de amprentă în partea superioară a touchpad-ului. În felul acesta doar dvs. o să aveţi acces la dispozitiv şi datele vor fi în siguranţă.

Dacă eşti interesat de un laptop performant atunci acesta ar fi recomandarea mea. Nu ai nevoie de plavă video cu memorie dedicată dacă nu te pasionează jocurile deoarece aceasta o să-ţi consume din baterie.
Ca fiabilitate putem spune că stă foarte bine şi se vede că faţă de anii trecuţi aceste laptopuri arată foarte bine cu ramă subţire de tip NanoEdge, balama ErgoLift (ridică laptopul pentru ca dvs să vedeţi mai bine şi ca răcirea să fie mai bună.) şi alte lucruri

Te-ar mai putea interesa