Asus S530FA-BQ003, laptop verde cu i5-8265U

Asus S530FA-BQ003 e un laptop de generaţie nouă dotat cu procesor i5 quad core, ecran cu panel IPS şi tastatură iluminată. E ceea ce ar fi trebuit să fie laptopurile şi se pretează pentru sarcini office.

Modelul de faţă vine la preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care arată bine şi care vine cu dotări de generaţie nouă. Din poza alăturată puteţi vedea că are culoarea verde, iar din această cauză e numai bun pentru persoane tinere sau care vor ceva colorat. Se poate vedea foarte clar că acest model vine cu o balama mai specială cu rol de a ridica laptopul pentru răcire şi tastare mai uşoară.


Păreri pro şi contra

Acest notebook Asus S530FA-BQ003 face parte din seria Vivobook S15, iar din această cauză are o construcţie specială cu tastatură iluminată, balama ErgoLift şi ramă subţire NanoEdge.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli şi panel IPS. În felul acesta unghiurile de vizualizare sunt perfecte (178 grade), iar imaginea e cât mai aproape de realitate.
Procesorul e cea mai importantă componente dintr-un dispozitiv modern, modelul integrat în acesta fiind i5-8265U cu 4 nuclee şi cip grafic Intel UHD.
Acest model are o portabilitate bună cu baterie care poate să ţină şi 4-5 ore şi o greutate de circa 1,8 kilograme. Această greutate scăzută a fost obţinută prin miniaturizarea componentelor precum şi a renunţării la unitatea optică.
Din nefericire nu are sistem de operare instalat, iar din această cauză vă recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB. Windows 7 nu ar fi recomandarea mea deoarece e un sistem mai vechi, cât despre distribuţiile Linux trebuie spus că nu sunt 100% compatibile din punct de vedere al driverelor.

Pe piaţă există mai multe Vivobook-uri S15, dar acesta se evidenţiază prin faptul că are un aspect plăcut, preţ accesibil şi facilităţi utile. Ceva mai performant ar fi un model cu i7, adresându-se celora cu un buget ceva mai mare, dar care vor performanţă absolută.

Te-ar mai putea interesa