Asus S510UQ-BQ518T, laptop auriu cu Windows 10

Laptopul ultraportabil Asus S510UQ-BQ518T vine cu o configurație bună dacă discutăm de activități zilnice. Nu e cel mai avansat model al seriei dar poate că vă doriți doar un procesor Core i7 de ultimă generație. Mai precis, vi se oferă cu i7-8550U Kaby Lake R care e un Quad Core cu aceeași tehnologie de fabricație ca și seria precedentă. Treptat vom putea spune adio procesoarelor Dual Core și diferența de performanță e destul de mare. Acesta are Windows 10 licențiat dacă vreți să-l folosiți în cadrul unei companii și nu numai.

Prețurile laptopurilor S510UQ sunt destul de mari pentru că discutăm de o construcție mai avansată care am întâlnită doar la ultrabookuri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noua generație de procesoare Kaby Lake R oferă mai multe nuclee, astfel că putem spune adio modelelor Dual Core. Doar la seria Core i3 nu văd nici o noutate, dar cred că în perioada următoare vom vedea o versiune îmbunătățită. Noile procesoare oferă o placă video îmbunătățită care promite că poate rula conținut video 4K, după cum se și numește placa video (UHD 620).

Ecranul e o noutate pentru că ajunge aproape până în margini, culorile sunt destul de bune și unghiurile de vizibilitate sunt acceptabile că doar nu stați la câțiva metrii de el. Dacă îl veți folosi pentru vizionarea de filme, vă recomand să-l conectați la un monitor cu difuzoare sau la un televizor. Difuzoarele laptopului nu pot fi chiar atât de puternice, în special dacă discutăm de conținut media unde aveți nevoie de puțin bass.

Păreri pro și contra

Această seria a fost lansată de ceva timp și veți găsi destul de multe alternative la aceasta, doar că cea de sus are un procesor ceva mai bun și poate că nu sunteți interesați de partea grafică. Greutatea laptopului e de numai 1.7 kg deoarece construcția laptopului e similară cu cea a unei variante de 14 inci și e realizată din aluminiu.

Laptopurile mai compacte cu ecran de 15 inci sunt o alegere foarte bună fie că-l folosiți acasă, fie în oraș. Asus S510UQ-BQ518T e un exemplu bun dar puteți lua în calcul și alte variante dacă vreți să fie puțin mai ieftin și poate chiar fără Windows. Tastatura iluminată nu e prezentă pe toate variante, în special dacă discutăm de variante mai ieftine.

Te-ar mai putea interesa