Asus S510UQ-BQ518, laptop auriu cu tastatură iluminată

Laptopul Asus S510UQ-BQ518 e doar unul dintre multele modele ale acestei serii și acesta e un model mai nou de aceea are și acel procesor Intel Kaby Lake R. Cred că această serie va fi disponibilă mul timp pentru că arată chiar bine și e destul de populară. Sper ca tot mai multe laptopuri să fie ca și acesta. Mă refer la anumite caracteristici care nu le găsiți la modelele clasice: carcasă compactă din aluminiu, ecran 1080p, tastatură iluminată backlit, componente performante, porturi numeroase etc.

Cam toate laptopurile acestei serii arată la fel (dacă discutăm de aceeași diagonală), doar cele de 14 inci sunt ceva mai diferite. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptop de sus oferă unul dintre cele mai avansate procesoare de pe piață pentru platformele mobile – i7-8550U cu UHD 620. Acesta e destul de avansat și poate fi comparat cu versiunea HQ a generației precedente. Ecranul nu e foarte mare dar e generos pentru o carcasă atât de mică și oferă o imagine 1080p.

Poate că nu are foarte multă memorie RAM, dar un slot e liber pentru un viitor upgrade. Dacă vreți ca laptopul să se miște și mai rapid, atunci optați pentru unul cu SSD doar că are un preț mai mare și nu oferă atâta spațiu pentru stocarea datelor.

La partea de porturi nu am ce să-i reproșez deoarece oferă un număr diversificat de conectori și chiar tehnologii wireless utile.

Păreri pro și contra

Există și laptopuri mai accesibile cum sunt cele cu Intel Core i5 din generația Kaby Lake, dar eu vă recomand configurați cât mai noi și performante. Dacă nu vreți să încercați jocuri, atunci acest laptop e ideal pentru office/multimedia deoarece are GeForce 940MX. O variantă ceva mai performantă e cu SSD și GeForce MX150, dar poate că nu vreți să depășiți bugetul.

Asus S510UQ-BQ518 e un gadget foarte bun deoarece poate fi luat oriunde datorită greutății scăzute, poate fi folosit ca media player în cazul în care vă plac filmele și jocurile, poate rula cele mai populare aplicații dar numai dacă instalați Windows 10.

Te-ar mai putea interesa