Asus S510UQ-BQ517, laptop cu SSD și procesor Kaby Lake R

Asus S510UQ-BQ517 e un laptop de generație nouă cu procesor i5 quad core, SSD tip M.2 și ecran FHD cu panel IPS și cip grafic care are memorie dedicată.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care se prezintă bine din toate punctele de vedere. Se poate spune că e combinația perfectă dintre laptop și ultrabook.


Caracteristici

Procesorul i5-8250U scoate 7672 puncte la benchmark, fiind un echivalent i7. Acest i5 vrea să vină ca o alternativă la Ryzen 5 care se anunță pe unele laptopuri.
Ecranul din acest mode e unul cu panel IPS fabricat de LG.Philips, iar ca o caracteristică specială aș aminti anti-glare. Acest ultim lucru presupune că aparatul are un strat care face ecranul mat, iar din această cauză lumina nu se reflectă.
Modelul de față vine cu o capacitate mare de memorie, fiind vorba despre 8GB tip DDR4. Ca memorie mai are SSD tip M.2 cu o capacitate de 256 de giga, iar în acest fel avem suficient spațiu pentru filme sau alte fișiere.
Ar mai trebui să spun și că are placă video dedicată model 940MX de la Nvidia, iar memoria acesteia e de 2 giga.

Avantaje

Are sistem de operare preinstalat – Endless OS, adică o distribuție Linux. În acest fel puteți intra pe net din prima.
Vine cu wireless ac tip 2×2, iar alte porturi ar fi HDMI, USB 3.0, card reader SD și bluetooth 4.1.
Portabilitatea e foarte bună pentru că vorbim despre o greutate de 1,7 kilograme și o baterie care ține undeva la 4-5 ore… sau mai mult.

Dezavantaje

Nu are Windows 10 și nici cip grafic mai bun (GTX 1050 sau ceva de genul). Windows-ul poate fi instalat de pe un stick USB, însă placă video mai bună nu vă puteți monta.
Nu ar fi stricat dacă ar fi avut 16GB memorie RAM. (În opinia mea acesta ar trebui să fie standardul.)

Concluzie

Dacă ești interesat în a achiziționa un laptop pentru acasă ori la lucru atunci acest model ar fi recomandarea mea.

Te-ar mai putea interesa