Asus S510UQ-BQ515, laptop mic și performant

Un laptop care arată ca un ultrabook e acest Asus S510UQ-BQ515 deoarece are un ecran de 15.6 inci, construcție metalică și compactă. Bineînțeles, e vorba de o serie nouă care oferă noile procesoare Intel Kaby Lake R (Refresh), dar pot exista și variante cu procesoare mai vechi. Merită să investiți mai mult deoarece noile procesoare oferă mai multe nuclee, deci și performanțele sunt pe măsură. Pot fi laptopuri chiar și cu GeForce MX150, dar depinde cât de mult vă interesează partea de gaming. Acest laptop e unul multimedia și poate fi luat oriunde deoarece are doar 1.7 kg.

Poate că nu oricine și-l permite, dar sunt disponibile mai multe configurații interesante. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Procesorul Core i5-8250U e mult mai performant decât predecesorul, adică poate fi comparat cu un i7 de gaming, iar placa video Intel UHD 620 poate fi comparată cu una dedicată din segmentul inferior (cum e GeForce 920M). Nu e nevoie să încercați placa video Intel pentru anumite sarcini deoarece are o placă video dedicată 940MX. Pe viitor vor fi plăci video integrate și mai avansate, astfel că doar laptopurile de gaming profesionale vor avea o placă video suplimentară.

Are un ecran superb care ajunge până în margini dar tot nu e bezel-less (ramă foarte îngustă) ca și la unele telefoane. Laptopurile stau foarte bine la capitolul conectivitate și puteți spune adio cablului LAN, deoarece are cea mai avansată tehnologie WiFi dar e nevoie și de un router wireless performant (pentru un semnal wireless puternic).

Păreri pro și contra

Nu sunt multe laptopuri de 15 inci, care să aibă o greutate atât de mică. Îmi place ecranul deoarece ajunge aproape până în margini, astfel că laptopul scade în dimensiuni. Alte variante din serie pot oferi dotări speciale cum e tastatura iluminată din spate (Fn+F3/F4). Chiar și dacă laptopul care vă place nu are această caracteristică, puteți opta pentru o lampă de birou.

Asus S510UQ-BQ515 e doar o variantă și nu sunteți obligați să optați pentru ea dacă vă doriți o anumită dotare sau un anumit procesor. Chiar și procesoarele din generația Kaby Lake se mișcă excelent.

Lasă un comentariu