Asus S510UQ-BQ252, laptop seria VivoBook S15

Laptopul Asus S510UQ-BQ252 face parte din segmentul premium deoarece prezintă caracteristici speciale ca: ecran cu NanoEdge, carcasă din aluminiu, WiFi ac cu bandă dublă, difuzoare cu SonicMaster și multe altele. Chiar dacă la prima vede pare să fie precum un laptop de 15 inci, acesta e mai compact și mai portabil – 1.7 kg. Noile generații de laptopuri devin tot mai atractive și ultrabookurile chiar nu vor mai fi. Nu are nevoie de unitate DVD sau de tastatură numerică, însă o tastatură iluminată putea fi utilă.

Bineînțeles, nu poate avea cele mai bune dotări de pe piață într-un buget atât de limitat. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

E unul dintre cele mai avansate laptopuri de pe piață și care are o configurație office spre multimedia. E loc de mai bine însă cred că și așa aveți nevoie de un buget generos pentru a-l achiziționa. Ecranul acestui laptop e superb – rezoluție mare, unghiuri de vizibilitate largi, finisaj mat, raport ecran/carcasă de 80%. Are aceeași diagonală ca la multe alte laptopuri de pe piață – 15.6 inci. Poate că nu are cel mai grozav mediu de stocare (mă refer la un SSD), dar oferă o capacitate de stocare generoasă.

Poate că nu pare să aibă doar 1.7 kg, doar că un design din aluminiu e mult mai subțire dar și plăcut la atingere. Chiar și răcirea e mai eficientă deoarece metalele sunt conductori mai buni. Spun asta dacă doriți să încercați jocuri, că doar are placă video NVIDIA.

Păreri pro și contra

Merită ales chiar dacă costă cu câteva sute de lei mai mult decât un model clasic cu aceleași componente hardware. Acesta arată foarte bine și chiar nu văd de ce nu l-ați alege. Ulterior trebuie instalat Windows 10 cu ajutorul unui stick USB 3.0 și va dura destul de puțin datorită vitezei de transfer foarte bune.

Asus S510UQ-BQ252 merită să fie prima voastră opțiune și chiar arată bine pe auriu. Oricum, e un finisaj metalizat care nu va ieși prea bine în evidență. Am pus și o despachetare a unui model similar și care poate vă ajută să vă faceți o idee despre acesta.

Te-ar mai putea interesa