Asus S510UF-BQ217, cel mai bine echipat laptop

Nu sunt multe laptopuri care să ofere atât de multe într-o construcție atât de compactă, dar Asus S510UF-BQ217 e o excepție. Acesta nu e un ultraportabil deoarece nu e chiar atât de ușor și subțire adică nu face parte din seria Zenbook, ci e un VivoBook S15. Totuși, veți vedea componente foarte bune și dotări utile. Am observat că unele dotări speciale nu sunt prezente pe toate modelele seriei, iar aici mă refer la tastatura iluminată, placa video dedicată și la cititorul de amprentă. 

Un lucru e singur, avem cea mai recentă generație de procesoare Intel care au 4 nuclee și performanțe considerabile. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noul i7-8550U poate fi comparat cu procesoarele de gaming din seria precedentă, dar nu se apropie de un Coffee Lake pentru că acela are 6 nuclee. Numărul de nuclee influențează mult performanțele în special dacă folosim aplicații multi-core. Nu cred că a avut prea mult sens să pună placă video dedicată pe una așa laptop că și cea integrată mi se pare ok, dar poate vă gândiți să folosiți un televizor extern cu acesta.

Performanțele sunt mai bune dacă placa video are memorie video proprie, însă numai dacă vorbim de aplicații care se folosesc de procesorul grafic.

Păreri pro și contra

Autonomia e foarte bună la aceste tipuri de laptopuri, în special dacă nu folosiți palca video dedicată. La prima vedere ați spune că are un ecran mic, ei bine, are aceeași diagonală de 15.6 inci dar cu specificații mult mai bune (tehnologie NanoEdge). Conectivitatea e foarte bună și se vede pe lateral că sunt prezente cele mai bune porturi USB de pe piață, iar pe partea de wireless aveți tehnologie WiFi ac.

Asus S510UF-BQ217 e un model reușit și se poate vedea după design, configurație și preț. Bineînțeles, nu va fi cel mai accesibil, însă dacă nu aveți nevoie de HDD și placă video dedicată, vă veți apropia ceva mai mult de bugetul de 3000 și ceva de lei. Eu aș alege chiar și cu Core i5 pentru că e un Quad Core ca acesta cu specificații apropiate.

Te-ar mai putea interesa