Asus S510UF-BQ049, laptop cu cititor amprentă

Acest laptop Asus S510UF-BQ049 e precum multe ultrabookuri doar că nu e chiar atât de subțire, dar la interior veți observa componente de ultimă generație. Îmi plac astfel de laptopuri pentru că oferă un ecran mare cu margini subțiri, iar ele pot fi comparate cu cele de 14 inci. Acest ecran poartă de numire de Nano Edge și oferă culori mai bogate, unghiuri de vizibilitate și o rezoluție 1080p. Pot fi și excepții unde ecranul are o rezoluție mai mică dar le-aș evita pentru că în 2018 alegem doar laptopuri Full HD.

Din poza e jos se poate vedea un laptop similar care arată cu cel prezentat de mine, doar că are în plus acel cititor de amprentă și tastatura iluminată. Nu toate modelele acestei serii oferă aceste dotări speciale și le consider bune cât timp nu aveți alt laptop. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

SSD-ul M.2 e o noutate pe laptopurile din 2018 și tot mai multe plăci de bază le suportă. Acesta e mult peste cel SATA dacă are suport NVMe, însă și acestea sunt de mai multe feluri. Ideea e că nu e de ajuns să aveți un Intel Core i5 Quad Core și 8GB, ci și mediul de stocare e important ca totul să pornească rapid și să terminați treaba într-un timp scurt.

Laptopurile fără Windows 10 sunt căutate de mulți utilizatori pentru că sunt accesibile și fiecare are pe acasă un sistem de operare.

Păreri pro și contra

Față de alte laptopuri care le găsiți în același buget, acesta are doar 1.7 kg și un design modern. Finisajul auriu chiar iasă în evidență și pe lateral avem cele mai utile porturi. Nu lipsește nici portul USB 3.1 tip C care e cel mai nou dar nu e cu Thunderbolt, eventual doar laptopurile foarte scumpe au această tehnologie. În schimb aveți ieșire video HDMI pentru a folosi un ecran suplimentar cu diagonală mult mai mare pentru a vedea un film sau un clip de pe Youtube.

Asus S510UF-BQ049 poate fi folosit și în mediul business deoarece oferă o construcție fiabilă și solidă, conectivitate bună, autonomie mare și hardware nou.

Te-ar mai putea interesa