Asus S510UA-BQ828, laptop cu Hybrid FireCuda de 1TB

Laptopul Asus S510UA-BQ828 e unul dintre cele mai accesibile modele din serie pentru că nu are componente foarte scumpe, totuși merită să aveți cea mai avansată soluție. Cu siguranță ați văzut cum se mișcă un laptop cu SSD, însă nu sunteți mulțumiți de spațiul disponibil. Poate că un laptop cu două tipuri de medii de stocare ar costa prea mult, de aceea sunt SSHD-uri ca Hybrid FireCuda. Aplicațiile vor porni de până la 5 ori mai rapid decât cu un hard disc clasic, deci merită să luați în considerare o așa variantă.

Se folosește de o balama metalică bună și care vă permite să-l deschideți de multe ori. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Memoria RAM de 8GB o consider suficientă și doar pe cele cu i7 și placă video dedicată aș pune 16GB (anumite programe sau jocuri rulează mai bine). Noua generație de i5 ofeă două nuclee în plus, deci performanțele au crescut cu circa 50% și se apropie de cele ale unui i7 din generația anterioară.

Pe acesta puteți lucra oricând pentru că tastatura poate fi iluminată și această caracteristică nu e una standard pentru seria S510. În general, cele mai accesibile laptopuri nu o au și poate că nici nu veți folosi această caracteristică.

Păreri pro și contra

Ecranul e în centrul atenției pentru că tinde să ajungă până în margini și specificațiile sunt excelente dacă vă interesează culorile și contrastul. Toate configurațiile sunt interesante chiar și cele cu Core i7, dar poate că nu sunteți dispuși să cheltuiți mia mult de 3000 de lei. Acest producător oferă și plăci video dedicate pe astfel de laptopuri și nu se ține cont de dimensiuni. Oricum, e un laptop office/business care va fi folosit doar în acest sens și care nu poate fi upgradat ca un PC, ci  doar anumite componente pot fi schimbate.

Asus S510UA-BQ828 nu cere nici o investiție pentru că vine cu un mediu de stocare interesant dar care tot nu se poate compara cu un SSD, însă și SSD-uri sunt de mai multe tipuri (în funcție de buget).

Te-ar mai putea interesa