Asus S510UA-BQ476, laptop elegant cu tastatură iluminată

Laptopul Asus S510UA-BQ476 e cea mi bună combinație între un laptop clasic și un ultrabook. Chiar dacă e desul de compact, vine cu cele mai noi componente și performanțele office sunt excelente. E prezentă noua generație de procesoare care oferă nuclee în plus pentru o viteză de procesare mai mare. Astfel, că acestea sunt prezente chiar și pe laptopuri multimedia. Pentru o construcție atât de compactă nu veți găsi variante cu plăci video dedicate din seria GTX.

Din poza de jos se vede ecranul care e unul de tip NanoEdge, finisajul metalizat și designul compact. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar nu aveți ce să-i reproșați deoarece se mișcă foarte bine cu acel i5-8250U și SSD de 256GB, dar și memorie RAM joacă un rol destul de important în acest sens. De aceea, ea trebuie să aibă o capacitate corespunzătoare, iar eu consider că 8GB e suficient pentru orice laptop office/multimedia și pentru gaming recomanda cel puțin 16GB.

În rest nu sunt necesare upgrade-uri, ci numai un mouse wireless ar ajuta deoarece ar mări puțin productivitatea. Touchpadul e mare dar e mult mai simplu cu un mouse și e mai ușor de transportat dacă e fără fir. Laptopurile nu mai au nevoie de multe porturi cât timp au tehnologii wireless foarte bune, cum e și WiFi ac-ul. Totuși, pentru o viteză de transfer bună și routerul wireless trebuie să fie unul mai performant.

Păreri pro și contra

Sunt prezente numeroase dotări care nu le găsiți pe orice laptop și unele sunt chiar și standard: ecran cu margini înguste și unghiuri de vizibilitate largi, cititor de amprentă, port USB 3.1 tip C, bluetooth 4.1. Laptopurile au doar două sloturi pentru memorie RAM deoarece sunt plăcuțe de diferite mărimi, iar la acesta puteți să luați în calcul încă una de 4GB.

Asus S510UA-BQ476 se adresează unui număr ceva mai mare de utilizatori deoarece are un preț foarte bun și niște dotări atractive. Veți vedea că nu toate modelele oferă tastatură iluminată, iar aceasta devine destul de utilă în unele situații (condiții de luminozitate scăzută).

Te-ar mai putea interesa