Asus S510UA-BQ430, laptop office cu tastatură backlit

Laptopul Asus S510UA-BQ430 e unul model mai accesibil dar și performant, deoarece are doar placa video integrată și un procesor Kaby Lake R. Din numele său reiese faptul că are doar placa video Intel, deci e vorba de un laptop office, iar cele cu GeForce se numesc S510UQ. Îmi place laptopuri cu tastatură iluminată backlit deoarece vin în ajutorul celor care lucrează până seara târziu și nu mai trebuie să folosească o lampă de birou dacă nu vor. Bineînțeles, e un gadget portabil care poate fi folosit oriunde și autonomia sa e satisfăcătoare.

Laptopul acesta arată mult diferit față de cele clasice de 15.6 inci, deoarece ecranul e unul NanoEdge. Astfel carcasa sa e mai mică și nu mai e necesară tastatura numerică. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă are doar o placă video integrată, UHD Graphics 620 din procesor poate rula orice conținut media și chiar anumite jocuri. Eu nu-l recomand pentru jocuri 3D deoarece placa video nu are memorie video proprie. Laptopul mai acceptă memoria RAM deoarece are un slot liber, dar și hard discul poate fi înlocui cu un viitor SSD. Deci sunt posibilități de upgrade de viitor dacă vreți să investiți puțin în el.

Designul acestui laptop e unul premium și se datorează construcției metalice din aluminiu, dar și finisajului auriu. Din păcate nu sunt disponibile prea multe culori, dar tot arată mult mai bine decât un laptop negru.

Păreri pro și contra

Laptopul arată destul de bine și se asortează perfect cu alte gadgeturi aurii (un smartphone, de exemplu), dacă vă interesează acest aspect. Acesta oferă performanțe office impresionante și se datorează procesorului Core i5 Kaby Lake R care e mai bun decât un Core i7 Kaby Lake. Chiar dacă e compact, are un ecran suficient de mare dar și numeroase porturi. Singurul minus ar fi lipsa unui SSD, că și așa nu prea se mai stochează atâtea date pe laptop.

Asus S510UA-BQ430 e doar o recomandare, dar mai sunt numeroase alte modele ca și acesta cu componente puțin mai diferite. Bineînțeles, un laptop multimedia costă ceva mai mult decât unul office.

Te-ar mai putea interesa