Asus S510UA-BQ414, notebook cu Kaby Lake R

Asus S510UA-BQ414 e un laptop apărut anul acesta și care e dotat cu procesor i5 quad core, ecran Full HD și o capacitate mare de stocare de 1TB. Sistemul de operare cu care vine preinstalat e Endless OS, adică o distribuție Linux bună la navigat pe net.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat care nu doar arată bine, ci care are niște specificații de invidiat. Mai multe în rândurile ce urmează.


Pro

Portabilitatea e una peste medie datorită greutății de 1,7 kilograme și a bateriei care ține până în 8 ore sau mai mult. S-a putut obține o greutate așa de redusă deoarece nu au montat unitate optică și carcasa e realizată din materiale cu o greutate redusă.
Procesorul e unul model nou cu o putere de procesare suficientă pentru a rula orice. E vorba despre procesorul i5-8250U cu 4 nuclee și cip grafic Intel UHD.
Ecranul e unul de top cu rezoluție 1080p și panel de calitate. Acest ecran e unul anti-glare așa încât să nu se reflecte lumina.
Pe partea de memorie acest model e unul dotat cu 4GB DDR4 și cu spațiu de stocare de 1TB.

Contra

Unitatea optică e una care lipsește întrucât nu e necesară în ziua de azi. Dacă vreți să vă instalați ceva atunci totul se poate instala de pe net ori de pe stick-uri USB.
Vine cu wireless ac, adică dual band, iar din această cauză totul (de pe net) va rula rapid.
Nu vine cu Windows, iar din această cauz recomand să instalați Windows 10 de pe un stick USB 3.0.
Nu e dotat cu SSD, iar dacă doriți să-l faceți mai rapid atunci acest lucru se poate realiza montând o astfel de unitate.

Concluzie

Pentru cei interesați de un ultrabook nou atunci acest model Asus S510UA-BQ414 ar fi recomandarea mea. E unul dotat cu cea mai nouă tehnologie, adică procesor quad core, tastatură iluminată și ecran cu rezoluție 1920×1080 pixeli.

Te-ar mai putea interesa