Asus S510UA-BQ289, ultrabook cu i5 și SSD tip M2

ASUS S510UA-BQ289 e un ultrabook apărut pe piață pe la sfârșitul anului 2017 și care vine cu componente de generație nouă cum ar fi procesor i5 Kaby Lake, SSD M.2 și cip grafic Intel HD 620 (e integrat în procesorul i5).
Din păcate nu vine cu Windows, dar are Endless OS pentru ca dvs să puteți naviga pe net din prima.

Modelul S510UA vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat care nu doar se prezintă bine hardware, ci și din punct de vedere vizual. Ecranul e unul cu ramă îngustă, iar din această cauză dimensiunile laptopului sunt similare unui model de 14 inci, chiar dacă acesta are ecran de 15,6.

Caracteristici

Procesorul din acest model e unul i5-7200U cu 4684 puncte la benchmark și cu cip grafic Intel HD 620.
Ecranul care însoțește acest model e unul de 15,6 inci cu rezoluție Full HD. Panelurile din S510 diferă de la un model la altul, mai exact modelele cu i3 au TN, iar cele mai performante au IPS. Pentru ca lumina să nu se reflecte acest ecran are caracteristica anti-glare, adică anti-orbire.
Memoria RAM suportată de acest mode e de 16 giga DDR4, iar instalați sunt 4. Pentru upgrade mai aveți disponibil un slot de memorie.
Stocarea e reprezentată de un hard de 1 TB și de un SSD de 128 GB.
Fiind vorba de un ultrabook vă dați seama că nu are unitate optică. Sistemul de operare va putea fi instalat de pe un stick USB ori de pe o unitate externă.

Păreri pro și contra

Avantaje ale acestui model ar fi portabilitatea (bateria ține undeva la 4-7 ore maxim, iar greutatea e una mică de 1,7 kilograme), tastatura e iluminată, performanțele sunt peste medie, iar wireless ac e disponibil.
Contra ar fi că nu are preinstalat Windows și că nu are cip grafic cu memorie dedicată.

Concluzie

Dacă sunteți interesați de un laptop al viitorului atunci vă recomand acest S510UA-BQ289 de la Asus. Are performanțe bune, iar portabilitatea e una extraordinară.

Te-ar mai putea interesa