Asus S510UA-BQ288, laptop pentru facultate

Laptopul Asus S510UA-BQ288 face parte dintr-o serie modernă deoarece are o construcție metalică, ecran NanoEdge, tastatură plăcută, configurație puternică, USB 3.1 tip C. Are un ecran clasic de 15.6 inci dar carcasa e similară unui laptop cu ecran de 14 inci, adică ecranul ajunge până în margini. Astfel, s-a renunțat la unitate optică DVD dar și la tastatura numerică, greutatea scăzând la 1.7 kg. Indiferent de configurația sa, deoarece pot fi și variante cu placă video dedicată, greutatea e aceeași.

Un laptop auriu e cea mai elegantă alegere în special că și telefoanele pot avea un astfel de finisaj (dacă vreți un gadget care să se asorteze). Indiferent unde îl veți folosi, veți atrage priviri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tot mai multe laptopuri vor fi ca și acesta, adică vor fi mai compacte și performanțele sunt pe măsura bugetului. Are un procesor ideal pentru utilizare office, iar un Core i7 e ceva mai bun însă nu cred că veți observa vreo diferență. Poate dacă îl veți folosi pentru aplicații profesionale sau jocuri, doar că această serie e una compactă (răcirea nu e foarte eficientă ca la un RoG).

Putea fi mai scump dacă ar fi avut Windows 10 și vă spun asta deoarece mulți dintre voi veți căuta o modalitate de instalare a unui sistem de operare. Se poate instala rapid cu un stick USB 3 chiar și de tip C.

Păreri pro și contra

Pot spune că nu e foarte scump deoarece concurează cu ultraportabile gen Macbook de la Apple, dar și de la alte branduri. Sunt și variante mai accesibile dacă nu vreți cu un SSD atât de mare sau poate vă place un hard disc spațios. Variantele cu placă video dedicată nu sunt cu mult mai diferite că doar nu e vorba de o serie de gaming.

Asus S510UA-BQ288 merită ales datorită dotărilor foarte bune, configurației performante și construcției compacte. Tastatura iluminată e un plus pentru orice laptop, doar că la această serie e una de tip backlit, nu e ca și la cele de gaming. Poate ați și observat că nu toate modelele seriei S au această dotare.

Te-ar mai putea interesa