Asus S510UA-BQ287, laptop auriu ieftin

Cel mai ieftin model din seria Vivobook S15 e acest Asus S510UA-BQ287 deoarece nu are SSD sau placă video dedicată. Nu veți găsi alternative mai accesibile care să ofere carcasă metalică, construcție compactă, ecran FullHD și componente de ultimă generație. Din păcate, nu sunt disponibile configurații cu Core i3, în cazul în care ați fi vrut un model și mai accesibil. Totuși, e o diferență de performanță destul de mare între un i3 și un i5. Merită să alegeți un laptop mai performant dacă îl vreți pentru mai mult de 2 ani.

Acesta e pe placul meu deoarece e precum un ultrabook, adică vine fără anumite dotări care mi se par inutile (DVD, tastatură numerică). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Un laptop office poate fi folosit de oricine și devine util atunci când călătoriți (spre serviciu, facultate etc.) și nu vreți un model care să fie greu sau mare. Un laptop mai performant e unul cu SSD sau cu placă video dedicată, dar eu prefer un SSD deoarece totul pornește instant.

Are un procesor Intel destul de nou care a fost conceput pentru sarcini uzuale – office, navigare, redare media și chiar jocuri (depinde de pretențiile fiecărui utilizator). Laptopul dispune de o memorie RAM satisfăcătoare dar sunt disponibile și variante cu 8GB deoarece mai e un slot liber sau se poate pune 8GB pe un singur slot.

Păreri pro și contra

Face parte dintr-o serie VivoBook nouă care are un design special și care atrage multe priviri în acest buget. Tastatura iluminată devine utilă atunci când vreți să lucrați pe el dar nu aveți o lampă alături sau nu puteți folosi una. Portabilitatea nu poate fi pusă la îndoială – greutate de 1.7 kg și carcasa aparține unui model cu ecran de 14 inci.

Asus S510UA-BQ287 merită ales datorită carcasei metalice care e plăcută la atingere și poate că finisajul auriu se asortează cu telefonul vostru sau poate sunteți sătui de laptopuri de culoarea neagră. Din numele său se poate concluziona că are Endless OS (cele cu D au FreeDOS și cu T au Windows 10), iar astfel laptopul e mia accesibil decât unul cu Windows.

Te-ar mai putea interesa