Asus S430FA-EB041T, ultraportabil cu i7-8565U şi Windows 10

Laptopul Asus S430FA-EB041T e unul al anului 2019 dotat cu procesor i7 quad core (din seria Wiskey Lake), ecran Full HD şi SSD de 256 de giga. Se adresează persoanelor interesate de ceva cu portabilitate extinsă şi performanţe extreme.

Are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care are componente noi, e performant şi arată bine. Din imaginea de mai jos puteţi vedea că acest Vivobook S14 nu arată deloc precum un model din anii trecuţi. E disponibil în multiple culori şi are ergonomie mult îmbunătăţită.


Păreri pro şi contra

Modelul Asus S430FA-EB041T e unul dotat cu procesor i7-8565U de tip quad core şi cu voltaj scăzut. Acest cip are cip grafic Intel UHD integrat, iar din această cauză puteţi reda filme FHD.
Memoria RAM e mai mult decât suficientă întrucât vorbim despre 8GB tip DDR4. Iar, pe partea de stocare are SSD de 256 giga pe care e instalat Windows 10. Există şi modele cu mai mult spaţiu de stocare.
Pe partea de ergonomie se laudă cu ecran anti-glare, tastatură iluminată şi balama ErgoLift. Cu o astfel de balama nu mai aveţi nevoie de un cooling stand pentru ridicarea laptopului sau răcirea acestuia. Tastatura nu doar că este una iluminată, dar are şi taste chiclet aşa încât să puteţi tasta uşor.
Stă excelent la partea de conectivitate deoarece are 4 porturi USB, HDMI, wireless ac şi bluetooth.
Portabilitatea e una excelentă având în vedere că are o greutate de 1,4 kg şi o baterie care ţine şi 4-5 ore… în funcţie de ce faceţi pe laptop.
La noile modele de laptopuri securitatea e foarte bună deoarece acestea au integrate cititor de amprentă. E o facilitate care va fi tot mai des întâlnită la modelele noi.
Singurul dezavantaj ar fi faptul că nu vine cu cip grafic care să aibă memorie dedicată, dar acest lucru e şi un avantaj deoarece în felul acesta consumul de baterie e unul mic.

Concluzii

Acest laptop de 14 inci e unul perfect pentru acasă ori la lucru, adică e un laptop home office sau business. Componentele îl fac bun chiar şi pentru sarcini multimedia.

Te-ar mai putea interesa