Asus S410UA-EB788, laptop ușor cu i3-8130U

Un laptop care să arată ca un ultrabook e Asus S410UA-EB788 și nu e singurul. Am ales pe acesta pentru că e ușor – 1.45 kg, iar construcția sa e similară cu cea a unui laptop de 13.3 inci. Reducerea marginilor ecranului face ca laptopul să scadă în dimensiuni, dar să nu uităm că e realizat din aluminiu și nu din plastic ca multe altele. Mi-aș dori ca multe laptopuri office să fie ca acesta pentru că ecranul e un capitol foarte important indiferent de ce veți face pe el.

Multe serii de la Asus oferă noul ecran denumit NanoEdge care are margini subțiri și specificații bune (vizibilitate largă, culori naturale și contrast superior). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noul Core i3 rămâne un procesor Dual Core pentru că e nevoie de el atunci când nu vă permiteți un laptop scump dar vreți ceva mult peste un Pentium. Majoritatea laptopurilor disponibile au i3-ul din generații precedente, deci aveți un motiv în plus să faceți această alegere. Cu un ecran FullHD de tip NanoEdge, laptopul poate fi utilizat ca un bun gadget pentru redare media (ca un media player).

Laptopul poate fi comparat cu unul clasic dar numai la un singur capitol – hardware, pentru că în rest vom vedea o construcție din aluminiu reușită, un raport ecran/carcasă mare, un touchpad mare și o greutate redusă. Desktopul nu mai reprezintă o soluție atunci când ne dorim portabilitate și mai puține cabluri pe birou.

Păreri pro și contra

Chiar dacă e compact, aveți o configurație modernă cu hardware nou – Core i3 Coffee Lake, 4GB DDR4, hard disc spațios. Pe viitor puteți să vă gândiți la un SSHD sau SSD (în funcție de preferințe sau buget). Nu toate modelele din serie oferă acelea caracteristici speciale, iar aici mă refer la tastatură iluminată și cititor de amprentă.

Asus S410UA-EB788 e modelul de 14 inci, dar pentru cei care vor un ecran puțin mai mare și poate cu un hardware îmbunătățit, aș recomanda seria S510. Ambele arată cam la fel, iar la interior veți găsi procesoare Core i5 sau Core i7.

Te-ar mai putea interesa