Asus S410UA-EB076, laptop de 14 inci de 1,4 kg

Laptopul Asus S410UA-EB076 e unul dintre cele mai accesibile soluții portabile de pe piață de la acest brand. Variantele de 15 inci sunt ceva mai populare și seamănă destul de mult cu cea de jos, doar că e puțin mai mare. Această serie nu prezintă unitate optică sau tastatură numerică deoarece construcția a fost redusă semnificativ. Laptopurile cu construcție metalică au o greutate ceva mai redusă și se simt mai solide.

Din poza de jos poate fi văzut un astfel de gadget care necesită Windows 10 pentru a-și evidenția performanțele. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Pe acest laptop e prezent cel mai avansat Core i7 de pe piață și are un consum de energie scăzut. Vorbim de noua generație numită Kaby Lake R care oferă numai variante Quad Core. Unii le preferă chiar și pentru gaming, dar această serie nu e concepută pentru așa ceva deoarece nu are o placă video dedicată.

E dotat cu unul dintre cele mai bune ecrane de pe piață, iar calitatea imaginii e peste medie. Nu discutăm de un IPS dar calitatea e similară (contrast bun, unghiuri de vizibilitate decente, oferă o gamă de culori largă). Cu siguranță, vă doriți un laptop care să pornească rapid și să ofere destul spațiu de stocare, de aceea un SSD cu capacitate de stocare de 256GB ar fi perfect.

Păreri pro și contra

Autonomia acestor laptopuri e una destul de generoasă și depinde de cum veți folosi laptopul. Laptopul se descurcă foarte bine în cele mai multe situații și nu e conceput pentru jocuri. Are și dotări premium care nu le găsiți la orice laptop: tastatură iluminată și cititor de amprentă. Poate fi folosit și în mediul business datorită numeroaselor dotări și construcției sale.

Asus S410UA-EB076 poate înlocui un desktop PC pentru că poate rula același OS, are numeroase porturi pentru a conecta periferice dorite și chiar tehnologie bluetooth dacă folosiți un mouse fără fir. Nici cablul de rețea nu mai are sens dacă laptopul dispune de WiFi ac, dar și routerul wireless trebuie să fie unul decent.

Te-ar mai putea interesa