Asus S406UA-BM033T, laptop 14 inci cu Intel Core i7-8550U

Laptopul Asus S406UA-BM033T e varianta Slim a seriei Vivobook S14, dar cred că știți asta deja pentru că ați văzut și varianta S410 (se aseamănă destul de mult cu cea de jos). Chiar îmi place cum arată doar că varianta de jos nu vine cu acel cititor de amprentă care poate fi găsit în touchpad. Poate că acesta ar fi singurul minus al modelului, dar asta depinde și de nevoile utilizatorului. Tastatura răspunde foarte bine, e silențioasă, poate fi iluminată atunci când e întuneric în jur sau vreți să lucrați mai ușor, tastele devenind mai vizibile.

Din poza de jos veți vedea cum arată noua serie de laptopuri de 14 inci și configurația interioară nu afectează felul cum arată. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Pe lângă procesorul Intel Core i7-8550U din familia Kaby Lake Refresh, laptopul se poate lăuda cu un SSD foarte generos și performant. SSD-urile de tip M.2 devin tot mai populare și prețurile lor au scăzut, astfel că mulți producători nu mai optează pentru cele de 2.5 inci. Chiar și un desktop PC poate fi echipat cu un astfel de mediu de stocare dacă placa de bază îl suportă.

Windows 10 se mișcă excelent că doar are multă memorie RAM pentru un model de tip office/business. Nu prea am ce să-i reproșez, în special că are un ecran NanoEdge care ajută producătorul să reducă construcția laptopului (e ca cea a unui laptop clasic de 13 inci). Unghiurile de vizionare sunt maxime, adică sunt de 178 ca la multe ecrane avansate, deci confidențialitatea e redusă.

Păreri pro și contra

Pot spune că face parte din segmentul premium chiar dacă nu e un ultrabook, deoarece vine cu tastatură iluminată, Windows 10, SSD generos și o construcție solidă de numai 1.2 kg. Chiar dacă e mai mic decât varianta standard, veți găsi toate acele porturi de care aveți nevoie.

Asus S406UA-BM033T e unul dintre cele mai noi apariții de la acest brand deoarece oferă noua generație de procesoare numită Kaby Lake R care e mult superioară. Ținând cont că va fi folosit pentru taskuri simple, performanțele sunt destul de mari.

Te-ar mai putea interesa