Asus S406UA-BM031, ultrabook cu i7-8550U

Asus S406UA-BM031 e un laptop al anului 2018 care se remarcă prin faptul că are un procesor i7 quad core, ecran cu ramă subțire și SSD de tip M.2. Este excelent pentru diverse sarcini avansate și în special pentru cele office și multimedia.

Modelul de față vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat care se prezintă bine din toate punctele de vedere. Aspectul e unul clasic Asus, iar din imaginea de alături puteți vedea mai bine cum se prezintă. Din poză se poate observa că nu are nici tastatură numerică în partea dreaptă.


Beneficii

Portabilitatea e una foarte bună cu o greutate de 1,2kg și cu o baterie care ține vreo 4 ore.
Ecranul e unul de 14 inci cu rezoluție 1920×1080 pixeli, iar din această cauză e un dispozitiv numai bun chiar și pentru filme.
Stă foarte bine la capitolul ergonomie cu un ecran clar (e unul anti-glare) și cu tastatură iluminată.
Pentru stocare se folosește de un SSD de 256 de giga, iar memoria RAM e una suficientă de 8GB.
Are sistem de operare preinstalat, adică Endless OS care e o distribuție Linux. Din această cauză puteți să intrați din prima pe net.
Componentele din dotare sunt unele noi, mai exact vorbim despre procesor i7 generația a opta (Kaby Lake R) cu 4 nuclee așa încât să fie echivelant (ca performanță) unui i7 destop.
Stă excelent la capitolul porturi deoarece vine cu micro HDMI, USB 3.0 și wireless ac… printre altele.

Dezavantaje

Nu dispune de unitate optică, iar din această cauză sistemul de operare poate fi instalat de pe un stick USB (de preferat 3.0). Eu recomand să instalați Windows 10 de pe stick. Acesta e un sistem de operare avansat care e sigur și va instala singur driverele.

Verdict

Asus S406UA-BM031 e un laptop excelent pentru acasă, dar și la lucru (în mediul business). Acest model reprezintă viitorul, fiind vorba despre un dispozitiv care e îmbinarea perfectă între laptop și netbook.

Te-ar mai putea interesa