Asus S406UA-BM029T, laptop cu ecran de 14 inci

Laptopul Asus S406UA-BM029T e unul dintre puținele modele cu ecran de 14 inci de pe piață, deoarece majoritatea modelelor au un ecran de 15.6 inci. Nu oricine optează pentru un laptop mic, însă un laptop trebuie să fie cât mai portabil și performant. La fel de populare sunt și modelele seriei S510 pentru că au un design similar. Acelea sunt puțin mai mari și pot avea placă video dedicată, iar prețurile sunt cam aceleași. În general, laptopurile mai compacte sunt mai scumpe dar depinde și ce componente au la interior.

Un laptop din această serie arată foarte bine atât pe gri cât și pe auriu, doar că modelul BM029T e pe auriu. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noile generații de laptopuri au ecrane de tip NanoEdge care au un design deosebit și caracteristici speciale bune. Sunt prezente și componente mai bune care măresc cu mult performanțele laptopului. Noua generație de procesoare Intel Kaby Lake R oferă nuclee suplimentare și pot spune că performanțele au crescut cu aproximativ 50%.

Chiar și placa video Intel e una mult mia performantă dar tot nu aș putea să o folosesc pentru jocuri 3D. Eu vă recomand să evitați laptopuri cu hard discuri mari dacă sunt de numai 5400 RPM, deoarece laptopul va fi destul de lent. SSD-urile de tip M.2 sunt cele mai avansate medii de stocare pentru laptopuri și ocupă foarte puțin spațiu.

Păreri pro și contra

În acest preț chiar oferă destul de multe: configurație performantă, SSD generos (nu veți ), Windows 10 licențiat, tastatură iluminată, cititor de amprentă, autonomie bună, construcție rigidă și greutate de numai 1.2 kg. Cu așa laptopuri, ultrabookurile vor dispărea în următorii ani. și desktopurile nu vor mai fi chiar așa de atractive. Singurii utilizatori care mai optează pentru desktopuri sunt gamerii înrăiți, dar sunt laptopuri care pot face față multor jocuri (depinde și ce pretenții aveți).

Asus S406UA-BM029T nu e singurul model de la acest brand, pot fi variante chiar mai performant cu Core i7 Kaby Lake R. Pentru cei interesați, am postat mica prezentarea de mai jos care e una generală:

Te-ar mai putea interesa